sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Viikko 9 Torreviejassa

Ma: -
Ti: a:13km, i:15km, lopussa n.1k kovaa
Ke: kuntopiiri + 7km pal
To: a:6km (+kevyt pyöräily), i:5k ver + 3x2k pal 2' (3.44-3.43-3.29/km) + 2x1k pal 2' (3.18-3.17) + 7k ver yht 21km
Pe: a:10km kevyt (+kävelyä 8km), i:7km kevyt, välillä kuntopiiri
La: a:7km kevyt (+kevyttä pyöräilyä 1,5h), i:5km kevyt
Su: a:Media Marathón de Cartagena 21km 1.17.53 (3.43/km) yht 24km, i:5km
--
Yht:120km

Otsikosta huolimatta koko viikkoa ei tullut vietettyä Espanjassa, vaan vasta keskiviikkoillasta alkaen. Harjoitteluolosuhteet ovat CAF:in talolla asustellessa kohdallaan ja aamun 10-15 asteesta n. 20 asteeseen tai vähän yli nouseva lämpötila varsin sopiva juoksuun. Tuulta vaan on välillä vähän liikaakin ja torstain vedoissa kastelukanavan varrella kaksi ensimmäistä vetoa joutuikin juoksemaan vastatuuleen ja loput pääsi laskettelemaan myötätuuleen.

Sunnuntaina lähdettiin Mikon, Retun ja Uunon hyvässä seurassa juoksemaan Cartagenan puolimaratonia. Lähdin tekemään maratonvauhtista harjoitusta 3.47/km-vauhdilla eli 1.20 loppuaikaan. Hieman arvelutti että edeltävät kevyet päivät ovat saattaneet olla vähän liian rasittavia kun näissä olosuhteissa ei vaan voi olla juoksematta kahta kertaa päivässä. Ensimmäiset 7km menivät kuitenkin varsin hyvin tavoitevauhdissa, mutta sitten alkoi lipsumaan. Tasainen reitti, lähes tyyni sää ja vajaa 20 lämmintä innostivat lisäämään vauhdin kovemmaksi mitä torstain vedoissa ja viimeinen kilometri sujahti jopa 3.24:ään. Vaikka juoksu olikin tällä kertaa helppoa (vaatiiko se aina numerolapun että saa koneesta tehoja?), tuntui matka pohkeissa (etenkin siinä vasemmassa taas) sen verran ettei maratonia olisi pystynyt tuota vauhtia juoksemaan. Onneksi vielä on vajaat pari kuukautta aikaa treenata.

11 Euron (aiemmin ilmoittautumalla 9 Euroa) osallistumismaksulle sai kohtuullisesti vastinetta: tekninen T-paita, puhvi, juoksusukat, osanottomitali, sekä maalissa kaikenlaista syötävää ja juotavaa (urheilujuomaa, kokista ja olutta). Aivan täysimittaista juoksumatkaa ei sentään tuolla hinnalla saanut, vaan useampienkin mittarien perusteella se lienee ollut pari sataa metriä vajaamittainen.

Maisemaa aamulenkin reitiltä


Lähes joka lenkin lopussa tuli juostua 1-2km paljain jaloin tällä rannalla
Matkamuisto Cartagenasta

2 kommenttia:

  1. Jep...löytyhän se oikija paikka...Onnittelut hyvästä juoksusta....mahtava oli päivä muutenki...nyt vaan tuota vasuripolvee jurmii rutosti, mutta jäitä polveen ni kyl se siitä jäätyy tai jäähtyy...mukavia lenkkejä tulevalle viikolle. Mikolla on hyvä olopaikka siellä.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut itsellesi voitosta! Hyvä ettei Uuno sortunu tällä kertaa laukalle. Koitahan saada polvi ensi viikonlopuksi kuntoon!

    VastaaPoista