sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Viikko 11 Aktia-cupLepoviikon löysäilyt:

Ma: a:5km pal, ip:9km pal
Ti: -
Ke: 1h/16,3k kiihtyvä (30’ 4.05 -> 25’ 3.55 -> 5’ 3.50/km, k.a. 3.59) yht 20km
To: kuntopiiri + 7km pal
Pe: 7km
La: Aktia-cup 10km 34.48 (3.29/km) yht 19km
Su: 8km pal poluilla
--
Yht: 75km

Maanantain pääsi vielä juoksemaan Espanjan lämmössä, mutta mukavat juoksukelit Suomessakin oli kun tiet olivat sulia ja lämpötila kävi vain öisin pakkasella.

Keskiviikon kovana oli tarkoitus juosta perinteinen pitkä kiihtyvävauhtinen. Ekat kolme varttia meni mukavasti ja ajoittain joutui jarruttelemaan kun vauhti meinasi riistäytyä käsistä, mutta muutaman ylämäen jälkeen sellaista ”ongelmaa” ei enää ollut. Harjoitus pitikin keskeyttää varttia liian aikaisin kun lopussa ei päässyt enää mihinkään. Kummasti kulku vaihtelee kun vain puolitoista viikkoa aiemmin puolimaraton pituinen treeni meni paremmalla vauhdilla ja helpommalla tunteella kuin mitä tämän harjoituksen viimeinen viisiminuuttinen. Jälkeenpäin muistui mieleen sääntö jonka mukaan palautuminen vie aikaa päivän/kisassa juostut mailit. 7,5k kisa vaatisi siis viitisen päivää palautumisaikaa ja nyt väliä oli vajaa 3vrk.

Lauantaina oli vuorossa hienossa auringonpaisteessa kauden viimeinen Aktia-cup, mistä lähdin hakemaan 35min alitusta. Vaikka tuulta ei etukäteen tuntunut olevan paljoa, tuntui koko menomatkan olevan vastatuulta mikä haittaa tällaista kukkakeppiä selvästi. Juoksu tuntui helpolta, mutta päätin passailla neljään kilometriin saakka että 3-4km välisen peltoaukean pääsisi juoksemaan ryhmässä. Pellon keskivaiheilla yksi ukko lisäsi vauhtia ja pakkohan siihen oli lähteä mukaan. Sitten ei mennytkään kuin pari sataa metriä kunnes alkoi piiputtamaan; pienet olivat marginaalit kun helpon ja mahdottoman vauhdin rajat olivat niin lähellä toisiaan. Jo 4km paalulla olin sitä mieltä että tämä kisa oli tässä, mutta yritin silti jatkaa siinä toivossa että parilla ensimmäisellä alamäkivoittoisella kilometrillä olisi tullut saavutettua riittävästi marginaalia. Kääntöpaikalla väliaika 17.27 ei ollut järin lupaava, kun paluumatka on kuitenkin lievästi ylämäkivoittoinen. Juoksu oli edelleen vaikeaa, mutta ehkä myötätuuli auttoi kun vauhti ei pahemmin hidastunut. Viimeiset 3km tuntuivat olevan hieman helpompia ja vaikka minkäänlaista loppukiriä ei irronnutkaan, paluumatka oli lopulta 6s menomatkaa nopeampi. Eikä aikakaan jäänyt kuin viisi sekuntia enkastani. Juoksuna tämä oli kuitenkin selkeästi huonompi kuin edellisviikonlopun kisa Espanjassa. Eikä sunnuntainakaan jaloissa juuri tuntunut siltä että kilvanjuoksua olisi harrastettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti