sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Viikko 10 Torreviejassa

Ma: a:7km (+kevyt maastopyöräily 1,5h), i:5km (+kävelyä 1h)
Ti: 20km (+kevyt pyöräily 1,5h)
Ke: a:11km (+kevyttä kävelyä), i:7km, välillä kuntopiiri
To: a:5km (+kevyt kävely), p:5k ver + 15k TV-reipas (3.57/km) + pal 1' + 2x1k pal 1' (3.16-3.24) + 6k ver yht 28km
Pe: 20km (+1h kevyt maastopyöräily)
La: a:7km (+kevyttä kävelyä), i:6km, välillä kevyt kuntopiiri
Su: a:Carrera Popular Benijofar 7,5Km 26.34 (3.30/km) yht 12km, ip:6km pal
--
Yht: 134km

Alkuviikon helteet jäähtyivät n. 18 asteen lämpötiloihin, mikä onkin varsin ihanteellinen juoksusää etenkin kun aurinko paistoi lähes aina pilvettömältä taivaalta. Viikkoon mahtui kaksi kovempaa harjoitusta ja kaikki muut kevyitä lenkkejä ja lisäksi palauttavaa pyöräilyä ja kävelyä lähialueisiin tutustuen. Pitkää lenkkiä en tähänkään viikkoon saanut mahtumaan, mutta tulihan torstain harjoituksesta kuitenkin varsin pitkä. Ja pari puolipitkääkin lenkkiä tuli tehtyä kun sain autokyytejä eri puolille lähiseutua, jonka jälkeen oli tehtävänä yrittää löytää takaisin CAF:in talolle.

Koska edellisenä sunnuntaina tuli pitkä maratonvauhtinen treeni ja tämän viikon sunnuntaille oli luvassa lyhyempi TV-kova, oli hankaluuksia keksiä sopivaa tehotreeniä torstaille. Päädyinkin tekemään kompromissina TV-reippaan ja vetojen yhdistelmän. Reipasvauhtinen kulki suht mukavasti ensin puolet matkasta kevyeen vastatuuleen vähän päälle neljän vauhdilla ja paluumatka myötätuuleen kymmenkunta sekuntia nopeampaa km-vauhtia. Ensimmäiseen vetoon tuli sitten lähdettyä aivan liian kovaa, minkä ansiosta menin niin hapoille että vedon loppu ja seuraava veto eivät kulkeneet mihinkään.

Sunnuntaina käytiin taas kisaamassa kun kisojahan täällä riittä lähialueilla joka viikonlopulle. Lähellä olevassa Benijofarin kisassa oltiin lähes samalla suomalaisporukalla kuin viikkoa aiemmin, ja palkintopallisijoituksia tuli samaan tahtiin. Kisa tosin oli puolta pienempi kuin Cartagenassa, eli osallistujia täällä oli "vain" 750. Aamulla oli jälleen mahtava juoksusää: viitisentoista astetta lämmintä ja lähes täysin tyyntä. Vaikka matka olikin lyhyt, oli reitin profiili mielenkiintoinen. Heti lähtöviivalta könyttiin n. 600m jatkuvaa ja lopussa kiristyvää ylämäkeä. Mäen päällä kilometrin keskivauhti oli 3.49. Siitä jatkettiin lähes kilometri alamäkeä, minkä jälkeen koitti tasainen osuus. Pari kilometriä mentiin sorapohjaista tasaista tietä, missä vauhti näytti olevan noin 3.30. Kokoajan muutaman kymmenen metrin päässä edellä oli noin kymmenen miehen ryhmä, mitä yritin saada kiinni. Ero pysyi kuitenkin kokoajan saman, mitä nyt muuta ukko välillä tippui kyydistä. Asfalttiosuuden alettua alkoi tuntumaan sen verran pahalta että ajattelin että nytkö vauhti hyytyi, mutta kun mittari osoitti kilometrin ajaksi saman kuin torstain vedossa (3.24), en päättänyt vielä luovuttaa. Ennen kuutta kilometriä alkoikin raastava loppunousu saman mäen päälle kuin alussa, mutta tällä kertaa kilometrin pituisena. Mäen päällä vauhti oli 3.50, eli lähes sama kuin alussa. Ero edellä menevään ryhmään oli pysynyt kokoajan lähes samana, mutta mäen jyrkimmässä kohdassa aloin saavuttamaan porukkaa. Lopussa olevalla puolen kilometrin maalisuoralla loivaan alamäkeen onnistuinkin ohittamaan neljä äijää vauhdin näyttäessä 2.58:aa. Koko kisan ja M40-sarjan voitti ylivoimaisesti muuan Eliseo Martín, jonka jo lähtöviivalla katsoin olevan sen näköinen että kaverilla ei ollut lenkkarit ekaa kertaa jalassa.

Tällä kertaa kymmenen euron osallistumismaksulla sai itse juoksun lisäksi hihattoman juoksupaidan, puhvin, jonkun huivin ja lipan yhdistelmän, juomapullon, paketin erilaisia makkaroita ja muuta pikkusälää. Lisäksi maalissa hedelmien, oluen ym. juomien lisäksi mm. Serrano-kinkkua.

Alla muutamia kuvia viikon lenkkimaisemista.


Tuostakin tuli "juostua"

Mukavia hiekkapolkujakin löytyi

Kanavan varren tasaisella tiellä tein kovat harjoitukset

Keskellä Eliseo Martín

5 kommenttia:

 1. Mukavasti kerkesit tehä liikehtimistä ja kisatki siinä meni hienosti "puolilla valoilla"...jakselemisiin!

  VastaaPoista
 2. Yllättävän helposti tuollaista liikehtimistä pystyy tekemään jos ei ole normaaleja arjen rasituksia. Tämäkin tuntui aika kevyeltä viikolta. Viikko sitten tuli juostua "puolilla valoilla", mutta tänään ei. Nyt oli kyllä kaikki pelissä. Mutta hienostihan itsekin pärjäsit nuorempiesi sarjassa.

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hienon näköisiä lenkkimaastoja ja hyvältä näyttää myös tekemisesi. Tuo torstain setti on kyllä aika rautainen :) Ei muuta kuin hyvällä pöhinällä kohti Lontoota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi kuin suositella tätä paikkaa talviharjoitteluun; täällä on kyllä olosuhteet kohdallaan.

   Taisi se alkuveryttelynä tehty tv-reipas kuitenkin jotain vaikuttaa, vaikka ennen vetoja jalat tuntuivat varsin tuoreilta. Erikseen juostuna ekassa vedossa ei olisi hapottanut ylikovassa vauhdissakaan niin pahasti.

   Poista