sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Viikko 8

Ma: hiihto (15km) + juoksu 6km pal
Ti: a:6km, i:10km TV-kova (38.30 = 3.51/km) yht 19km
Ke: hiihto (20km) + juoksu 6km pal
To: a:13km, i:15km, lopussa n.1km kovaa (ei kelloa)
Pe: kuntopiiri + 8km
La: 35km, lopussa 10km TV-reipas (39.14=3.56/km)
Su: hiihto (13km)
--
Yht: 108km
 
Tiistainen TV-kova taisi olla jopa masentavampi suoritus kuin edellisen viikon vedot tiellä. Eka vitonen meni kovaan vastatuuleen n. 3.57/km-vauhtia ja paluumatka pääasiassa myötätuuleen n. 3.40-vauhdilla lukuun ottamatta yhtä reilusti yli neljän minuutin ylämäkikilometriä. En tiedä kuluiko kaikki voimat vastatuuleen puskiessa, onko kyse siitä että matolta tielle siirryttäessä menee taas muutama viikko ennen kuin juoksu alkaa kulkemaan, vai saiko hiihto tai seisten vietetty työpäivä jalat kankeiksi. Olen alkanut tekemään töitä aiemman lähes koko työpäivän kestäneen istumisen sijaan enemmän seisaaltaan, jos se vaikka estäisi monia kollegoja vaivanneet selkävaivat.

Lauantaiaamuna ei ollut hiihtoa eikä seisoskelua alla ja juoksu tuntuikin kulkevan suht mukavasti. Kympin kohdalla vilkaisin kelloa ja rauhallisesta alusta huolimatta oli kulunut vasta kolme varttia. 24km alkuveryttelyn jälkeen vedin kympin reipasta vauhtia, eikä vauhti jäänyt kovinkaan paljoa muutamaa päivää aiemmasta kovasta vauhdista. Tässä vaiheessa pitää kuitenkin jättää vähän löysiä että seuraavien kahden kuukauden aikana on varaa pikkuhiljaa kiristää maratonin tavoitevauhtiin.

Kevät tuntuisi olevan tulossa aikaisin, kun suurimman osan lenkeistä pääsi jo tekemään sulalla asfaltilla. Toivottavasti tänä talvena ei tarvitsisi laittaa nykyään suuresti vihaamiani nastalenkkareita enää neljättä kertaa jalkaan. Edellisestä kerrasta onkin kulunut jo lähes kaksi kuukautta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti