sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Viikko 52Ma: -
Ti: 6km
Ke: 5km
To: halli: 17km (3.45/km) + pal 2’ + 4km (3.45/km), yht 25km
Pe: 13km
La: vesijuoksu 60’
Su: -
--
Yht: 49km

Kylläpä voi viikossa tunnelmat muuttua rajusti. Viime viikko oli harjoituksellisesti ehkä vuoden paras, mutta nyt kevyen viikon saldona oli lievä flunssa, surkeasti kulkenut maratonvauhtinen harjoitus ja pahentunut rasitusvamma.

Alkuviikko tuli otettua kevyesti pienen kurkkukivun takia ja siksikin että ehtisi palautumaan edellisviikosta ja päkiän/isovarpaan vamma saisi aikaa parantua.
 
Torstaina oli tarkoitus juosta maratonvauhtinen puolikas hallissa. Jostain syystä juoksu oli vaikeaa ja sykkeet olivat jo ensimmäisten kilometrien jälkeen 150-155 –tasolla, eli vähintään 10 pykälää liian korkealla. Lisäksi useaan otteeseen tuli pistoksia. Yksin olisin keskeyttänyt jo kympin kohdalla, mutta onneksi mukana oli erittäin hyvää juoksuseuraa joka ”pakotti” jatkamaan. 17km kohdalla oli kuitenkin pakko laittaa kävelyksi pistoksen takia ja jatkaa juoksua sitten kun kirittäjä sai kierroksella kiinni. Niin koville tuo otti ettei olisi ollut mitään mahdollisuuksia juosta maratonia tuota vauhtia, mutta tulipahan hyvää iskutusharjoitusta jaloille. Toivotaan että kulkemattomuus johtui pienestä köhästä tai siitä etten ollut palautunut edellisen viikon kovista harjoituksista. Veryttelyineen rataa tuli kierrettyä reilut 60 kierrosta, mutta onneksi oli 400m rata ja vauhti maltillista niin ei mennyt pahasti pää pyörälle.


Perjantaina päkiä oli varsin kipeä ja isovarpaan taivutus etenkin alaspäin sattui tosi paljon. Illalla huomasin että isovarvas oli turvoksissa ja aloin taas epäilemään rasitusmurtumaa. Päätin kuitenkin aloittaa muiden hoitojen lisäksi muutaman päivän tulehduskipulääkekuurin ja lauantaina jalka olikin jo lähes oireeton! Annoin vielä vammalle palautumisaikaa olemalla viikonlopun juoksematta.

2 kommenttia:

  1. Hyvä jos oireet jo alkoivat hävitä. Pienet vaivathan ei vielä mitään haittaa tee. Nyt vaan katsot, että mikään kipu tai tauti ei ala suotta pitkittyä. Toivottavasti saat vielä tehtyä pari viikkoa laadukasta reeniä ennen lopun keventelyä.

    VastaaPoista
  2. Juu, pari kovaa viikkoa olisi vielä tarkoitus vetää. Kävin tänään juoksemassa vitosen aamulenkin eikä päkiässä tuntunut pahemmin kipua. Todellinen testi tulee sitten illalla Hakunilassa kympin TV-kovan merkeissä. Taidan joka tapauksessa jättää tältä viikolta hallijuoksun väliin ja jos vamma pahenee uudelleen niin pitää siirtyä hetkeksi korvaaviin harjoituksiin. Ainakin vesijuoksu ja crosstrainer olisivat siitä hyviä ettei päkiään tule iskuja eikä varpaita tarvitse taivuttaa. Tähän vaiheeseen tuo vamma sopii aika huonosti kun juuri nyt pitäisi harjoituttaa jalkojen iskutuksen kestoa...

    VastaaPoista