sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Viikko 50

Ma: a:13km, i:13km + kevyt kuntopiiri
Ti: a:8km, i:8km (sis. 1km 3.48) + matolla 12km kiihtyvä 3.45->3.35/km (4k välein 5s kovempaa) + ver, yht 23km
Ke: a:13km, i:20km
To: a:matolla 1km ver + 3x3km pal 2' (3.40-3.35-3.30/km) + tiellä 13km ver. yht 23km, i:14km
Pe: a:13km, i:13km
La: p:Aktia-cup 10km 36.15 (3.38/km, syke 160) yht 15km, i:8km pal
Su: a:13km, i:13km+kevyt kuntopiiri
--
Yht: 202km

Tehoharjoitukset jäivät aika lyhyiksi, mutta korjataan asia ensi viikolla. Tiistaina oli aikomus juosta kovempi harjoitus tiellä, mutta kovan lumisateen takia Malminkartanon kaukolämpölinjan päällä oleva tiekään ei ollut sulana, joten piti sitten jatkaa matolla. Pitkä lenkki jäi tekemättä kun käväisin sunnuntainakin työpaikalla ja kilometrejä tulikin työmatkalenkkeilyn takia yllättävänkin paljon (piti laskea kahteen kertaan kun en uskonut että noin helposti voisi tulla yli 200).

Aktia-cup osui tällä kertaa kovalle viikolle ja siihen ei pahemmin kevennelty, mikä olikin hyvä ratkaisu sillä kovin kovaa lauantaina ei olisi pystynyt kuitenkaan juoksemaan. Tuuli oli kasannut peltoaukeiden kohdalla tielle lunta niin paljon ettei meinannut eteenpäin päästä ja kun menomatka oli kovaan vastatuuleen, meni eka vitonen jopa maratonin tavoitevauhtia hitaammin. Suurimman osan matkasta oli kuitenkin ihan pitävä asfaltti ja myötätuuli siivittikin paluumatkan jopa 3.30-vauhtia (1min 15sek kovempaa kuin eka vitonen).

Pitkästä aikaa oli pieniä vamman oireita: vasempaan isovarpaaseen alkoi sattumaan taivuttaessa, todennäköisesti siksi kun parina aamuna joutui juoksemaan auraamattomia teitä ja pehmeässä lumessa varpaat taipuvat normaalia enemmän ylöspäin. Hetken jo pelkäsin rasitusmurtumaa, mutta kun kipu oli yön jälkeen enää hyvin pientä niin eiköhän tuo ole "normaalia" jännekipua mikä paranee kylmä- ym. hoidolla. Lisäksi vatsassa on joku pieni lihaskipu, mutta sille ei liene muuta tehtävissä kuin jättää vatsalihasten teko toistaiseksi vähemmälle.


6 kommenttia:

  1. Huhhuh. Ei voi muuta sanoa. Tsemppiä "viimeisille" viikoille !

    VastaaPoista
  2. Sama kuin muta!! Huhhuijaa mitä viikkoja sä vedät!!

    Juostiin sitten Aktiassakin samassa porukassa sinne kääntöpaikalle asti!! En siinä sitten sua tunnistanut ollenkaan, olisi ollut mukava jutskailla vaikka maalissa jotain.. Mun oli pakko jättäytyä takastulomatkalla hieman teidän vauhdeistanne..

    Kiitos tuulensuojasta lauantaina ja tsemppiä vikoille viikoille kohti Dubaita!!

    Mikäs se olikaan tavoite siellä?

    VastaaPoista
  3. Kiitos Muta ja Mikko. Mikäs tässä on juoksennellessa kun on niin hienot talvikelit :) Tavoite Dubaissa olisi 2.38 alitus eli 3.44/km. Vähän huonolta vaan näyttää että saisi jalat totutettua asfaltti-iskutukseen kun lunta tulee jatkuvasti lisää. Mikko, Hakunilan Uudenvuodenjuoksussa tai helmikuun Aktiassa voidaan nähdä jos olet osallistumassa niihin.

    VastaaPoista
  4. Ompa hurjaa treeniä, noilla määrillä maraton kulkee!

    VastaaPoista
  5. Marko, voin vain haaveilla sinun vauhdeistasi. Mutta luulen että mulla tulokset tulee (jos tulee) määrän kautta. Olen odotellut blogikirjoituksillesi jatkoa ja olisi mielenkiintoista nähdä miten maraton kulkee jos pysyt terveenä.

    VastaaPoista
  6. Kyllä tässä vielä yritetään ja jos kaikki menee suunnilleen putkeen niin SM maraton jyväskylässä. Matka on sinne kuitenkin pitkä ja itselleni riittää tässä vaiheessa tollaset 100 km viikot ja matalalla teholla. Kesä-elokuu sitten kovempaa settiä.

    VastaaPoista