sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Viikko 52 & vuosi 2016

Ma: 16km TV-reipas (4.07/km), yht 19km
Ti: 16km
Ke: hiihto 45'
To: 12km, lopussa 1km kovaa (3.17)
Pe: 5km
La: a:5km, i:Hakunilan uudenvuodenjuoksu 10km 35.47 (3.34/km), yht 19km
Su: 4km pal
--
Yht: 80km

Maanantaina rennon reippaan tuntuinen vauhti asettui tälläkin kertaa reilusti yli neljän minuutin lukemaan. Lauantaina oli sitten vuorossa perinteinen kauden päätösjuoksu Hakunilassa loistavissa juoksuolosuhteissa: lämmintä +6 ja sulat tiet. Ainoastaan paluumatkalla irtohiekka hieman häiritsi. Alkumatkan ryhmän vauhti alkoi hidastumaan jo kilometrin jälkeen ja jouduin juoksemaan loppumatkan yksin. Paluumatkalla edestä alkoi yksi selkä lähestymään pikkuhiljaa, mutten matka loppui hieman kesken että olisin ehtinyt saada kiinni. Tavoitteena ollut 36 minuuttia alittui ja jäin viimevuotisesta omasta reittiennätyksestäni vain 19 sekuntia, joten kunto alkaa olla nousussa.

Juoksuvuosi 2016 toi mukanaan unohtumattoman muiston kun maratonilla vuosikausia jahdattu 2.40-raja vihdoin alittui. Vastaavaa tunnetta tulen tuskin koskaan enää urheilussa saavuttamaan, mutta toivottavasti edes lähelle sitä vielä joskus pääsisin. Kilometrejä kertyi vuodessa ennätyksellisen vähän (3678) ja paria välivuotta lukuunottamatta 20 vuoteen harjoittelu ei ole ollut yhtä vähän suunniteltua. Edes perinteistä kaksi kovaa ja yksi kevyt viikko -rytmitystä en enää noudattanut. Avaintekijä lienee ollut riittävä palautuminen kovista treeneistä. Jos maratonajasta olisi vielä tarkoitus viilata minuutteja pois, tarkoittanee se harjoittelumäärän lisäämistä. Katsotaan löytyykö siihen vielä motivaatiota lähivuosina...

2 kommenttia:

 1. Hyvä vuosi sulla :) Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olihan juoksun saralla tuon yhden kohokohdan lisäksi monta muutakin hienoa kokemusta, kuten Karhu- ja Kymijokiviestit ja vihdoin ensimmäinen vetskujen kirkkain SM-mitali.

   Tämä vuosi taitaa meillä molemmilla huipentua hienoon seikkailuun joulukuussa. Toivotaan että saat tänä vuonna sen onnistuneen maratonsuorituksen.

   Poista