sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viikko 9

Ma: a:11km, p:pilates 30' + kahvakuula 30', i:5km pal
Ti: a:kiihtyvä 75'/19km (30' n.4.06 -> 25' 3.55 -> 20' 3.45/km, k.a. 3.56) yht 23km, i:crossfit 45' + 5km pal
Ke: 6km
To: a:13km, lopussa 1km kovaa (3.13), i:5km pal
Pe: a:23km + 7km "maratovauhtia" (3.55/km) + 2km ver yht 32km, i:"kuntopiiri" sis. 800m kovaa + porrasjuoksu 12. kerrokseen & takas "täysiä"
La: -
Su: hiihto (18km)
--
Yht: 100km


Tiistain kiihtyvästä tuli Kanarian reissun onnistunein treeni, vaikkei kovassa tuulessa kulku mitenkään loisteliasta ollutkaan. Mutta sen jälkeen vasen akilles tuli pitkästä aikaa taas kipeäksi. Pidin sitten pari löysää päivää siinä toivossa että akilles toipuisi, jalat palautuisi ja juoksu kulkisi perjantaina. Pitkän lenkin alku oli kuitenkin niin vaikeaa että meinasin lopettaa lenkin jo 10-15 km:iin, mutta lopulta juoksu alkoi sujumaan niin että päätin yrittää kympin maratonvauhtista loppuun (tässä vaiheessa "maratonvauhti" on vielä hieman hitaampaa kuin kuukauden päästä). Lähdin 3.50-vauhtia, mutta kun vauhti alkoi hiipumaan nelosen pintaan, oli aika keskeyttää treeni. Akilles kipeytyi jälleen ja lauantaina ei enää huvittanut juostakaan. Sunnuntaina sitten jo hiihdettiinkin pertsaa Porvoossa. Pitäisköhän nyt aloittaa hiihtokausi?

Kahden viikon Kanarian "leirin" saldona oli jumitusta, surkeasti kulkeneita treenejä ja kipeytynyt akilles. Ei olisi pitänyt ahnehtia kilometrejä ja ehkä kovia treenejä olisi pitänyt juosta enemmän hiekkatiellä asfaltin sijaan, vaikka tässä vaiheessa jalkoja pitääkin totuttaa asfaltti-iskutukseen. Juoksin myös pitkillä lenkeillä Maspalomasin ja San Agustinin välisen 7km pitkän rannan akilleksen kannalta väärään suuntaan, jolloin kalteva alusta rasitti akillesta juuri siltä puolelta missä repeämä on ollut.

Tällä rannalla juoksin aina perusaamulenkkien lopussa kilometrin paljain jaloin.

3 kommenttia:

 1. On siinä upea aamulenkkireitti. Harmillisia vaivoja iskee tähän tärkeimään vaiheeseen. Itsekin joudun akillesta koko ajan tarkkailemaan. Suksilla on säännöllisesti viihtynyt. Sillä pysyy juoksukunnossa koivet. Vaikuttiko lämpö kuinka paljon kulkuihin? Aktia on jo ensi viikolla. Eilen juoksin reitillä ja sulahan se on jo nyt. Jos ei lunta just ennen kisaa tulee, niin olosuhteista ei pitäisi jäädä kiinni. Treeneissä sais kyllä kulkee mullakin ihan eri tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ainakaan pelkästään siitä lämmöstä ollut kiinni; äsken kävin yrittämässä +2 asteessa TV-kovaa ja mihinkään en päässyt. Ehkä syynä oli liian kova rasitus (liian hidas palautuminen) ja ettei ole vielä mattojuoksun jälkeen sopeutunut oikeaan juoksuun. Vaikkakin parina viime keväänä olen muistaakseni päässyt heti tiellä "normaalia" vauhtia kun talven olen juossut matolla tarkoituksella "ylikovilla" vauhdeilla.

   Poista
 2. Noinhan tämä homma aina välillä menee. Itselläni viime vuonna tuli helmikuun ja maaliskuun alun loistokulun jälkeen nihkeämpi vaihe ennen maratonia. Ite maraton meni lopulta kuitenkin hyvin. Pääasia on pysyä kiinni suunnitelmissa ja uskoa tekemiseen. Toki keventelyä, jos siltä tuntuu. Mutta ei mitään erikoisia viritelmiä. Tekee niin kuin on suunnitellut ja uskoo sen kantavan hedelmää. Kovaa oot talven treenannu. Eiköhän ne hdelmätkin vielä kypsy tässä kevään aikana.

  VastaaPoista