sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Viikko 14Ma: a:6km, i:kuntopiiri + 8km pal

Ti: a:7km, i:matolla 1k ver + 13k TV-reipas/kova (3.35/km, vika 3.20) + ulkona 6k ver yht 20km

Ke: a:pyöräily 30’, i:13km

To: a:13km, i:pyöräily 30’

Pe: a:27km, i:6km pal

La: 9km pal

Su: 34km, lopussa 7km 3.46/km

--

Yht: 143km
Maanantaina tuli sitten kunnon takatalvi, vaikka pari viikkoa aiemmin oli ollut jo sortsikelit. Siitä saikin hyvän tekosyyn juosta tiistaina vaihteeksi matolla, vaikka illalla tiet olivatkin jo sulia. Kuten yleensäkin matolla juostessa, sain nytkin tehtyä sellaisen harjoituksen kuin olin suunnitellutkin. Itse asiassa olin ajatellut juoksevani vain kympin, mutta kun juoksu kulki niin jatkoin muutaman kilometrin pidempään. Oli jo aikakin saada onnistumisen tunnetta treenissä. Nyt kuitenkin mattojuoksut saa jäädä kun jalkojen pitää tottua asfaltti-iskutukseen.


Pääsiäisenä tuli tehtyä pari pitkähköä lenkkiä ja jälkimmäisestä tuli vihdoin harjoituspäiväkirjaan nuoli yläviistoon kun lopun maratonvauhti ei tällä kertaa tuntunutkaan ihan mahdottomalta ylämäkivoittoisesta reitistä huolimatta.

2 kommenttia:

  1. Hyvä viikko. Vedät liian äkkiä negatiivista infoa jos et jaksa treeneissä aina suunniteltua maratonvauhtia painaa. Kyllä se sitten kisassa sujuu kun on eri tavalla motivaatiota ja ympärillä porukkaa painamassa. Tuo Aktian 10km kertoo että menet hyvää vauhtia ja jos vaan saat keston kohilleen, niin enkka Lontoossa on hyvin mahdollinen.

    Et vetänyt puolikasta nyt keväällä missään, tosin sen suunnitteleminen ohjelmaan ennen kevätmaraa on kyllä varmasti hieman haasteellista. Olet muutenkin aika vähän juossut viime vuosina puolikkaita. Itse pidän sitä yhtenä parhaimmista harjoituksista maratonille ja suunnittelen tulevina vuosina pitäväni puolikkaita säännöllisesti kilpailuohjelmassa.

    VastaaPoista
  2. Myönnetään että mielialat vaihtelee turhan nopeasti sen mukaan miten juoksu kulkee. Vaikka itse kisassa kulkisi, eivät lihakset tule kestämään jos alla ei ole riittävästi kisavauhtista juoksua. Puolikkaita pitäisi tosiaan juosta enemmän, vaikka olenkin joskus juossut sellaisen nykyään harjoitusmielessä. Kevät tai syksy olisivat parhaita ajankohtia puolikkaan enkkayritykselle, mutta häiritsevät maratonille valmistautumista.

    Onnea leikkaukseen ja nopeaa paranemista!

    VastaaPoista