sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Viikko 16Ma: pyöräily 30’+30’
Ti: 6km
Ke: 5k TV-reipas (3.46/km) yht 10km
To: 10km
Pe: 16km
La: 6km
Su: 7km TV-kova (3.49/km) yht 17km
--
Yht: 65km

Tällä kertaa yritin perinteisen pitkän kiihtyvävauhtisen viimeistelyharjoituksen sijaan tehdä kympin kovavauhtisen viikkoa ennen maratonia. Se jäikin vain yritykseksi kun tuli juostua vähän turhan mäkisessä maastossa ja seitsemännen kilsan näyttäessä 4.09 oli aika pistää kävelyksi. Olisi pitänyt juosta tutuissa maastoissa tasaisemmalla reitillä jolloin olisi saanut vertailukelpoisemman ajan ja motivaatiokin olisi saattanut riittää kokonaiseen kymppiin.

Viime viikkoina on vasemmassa akilleksessa tuntunut aamuisin pientä kipua. Täytyy nyt yrittää hoitaa ajoissa ettei tilanne pääse yhtä pahaksi kuin viime kesänä. Koskaanhan se patti ei kantapäästä kokonaan hävinnyt, vaikka olikin muuten oireeton loppusyksystä alkaen. Saa nähdä mitä se tykkää kun vuoden tauon jälkeen tulee juostua reilut neljä kymppiä kisatossuilla.

Myös Kenenisa Bekelellä on akillesvamma, minkä takia hän ei juoksekaan Lontoossa. Tilalle tuli kuitenkin kovempi maratoonari G.Mutai. Kun mukana on kahdeksan vähintään 2:04-alkuisen ajan juossutta miestä, ei millään maratonilla ole taidettu nähdä yhtä kovatasoista eliittijoukkoa. Julkkisosallistujista kuuluisin on F1-kuski Jenson Button, joka tavoittelee ennätyksenä 2:58 parantamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti