sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Viikko 12


Ma: -
Ti: a:13km, i:15km
Ke: a:5km, i:75’/19k kiihtyvä (30’ n.4.02 -> 25’ n.3.55 -> 20’ n.3.48/km) yht 22km
To: 13km
Pe: a:6km, i:kevyt kuntopiiri + 8km
La: 35km, lopussa 8km n. 3.50/km
Su: 5km pal
--
Yht: 122km
Viikko piti aloittaa levolla kun vasen pohje oli kipeänä maanantaina. Keskiviikon kiihtyvällä ekat 55min menivät niin helposti että ehdin jo iloita että nyt tulee hyvä harjoitus. Mutta heti kun vauhti kiihtyi viimeisen kerran niin johan alkoi olla taas vaikeaa enkä pystynyt pitämään hieman maratonvauhtia kovempaa tavoitevauhtia. Puhallukset lenkin jälkeen osoittivat huippuvirtauksen laskeneen lähes 20%. Sama toistui lauantain pitkällä lenkillä: lopun reipasvauhtisessa tasaisilla osuuksilla 3.45-vauhti tuntui suht hyvältä ja vielä vitosen kohdalla mietin että nyt tulee hyvä treeni, mutta kuudennen kilometrin mäen jälkeen pääsin lähes täysiä puristaenkin vain 3.50-vauhtia tasaisella. Nyt ei ollut tilaisuutta puhaltaa mittariin heti lenkin jälkeen, mutta aika pohjalukemia olisi ollut todennäköisesti tuloksena. Nyt odotellaan miten urheilulääkärin mielestä kannattaisi edetä. Eiköhän kevätmaratonin suhteen peli ole jo menetetty, mutta jos edes kesäksi keksittäisiin jotain ratkaisua. Ihan liian vähän on noita kolmevitosia pitkiäkin takana.

3 kommenttia:

 1. No höh! Onko sulle nyt tullu jotain "mystinen" uusi sairaus, joka vaikuttaa tohon hapen kulkuun, vai liittyykö se astmaoireisiin? Kylää sulla Lontoossa voi silti kulkea jos vain oireet pysyvät kurissa kisapäivänä.

  VastaaPoista
 2. Ei mitään uutta, vaan oman diagnoosini mukaan edelleen astmaan liittyvää ja hyviin saman tapaista kuin aiemminkin. Jossain kohtaa kun vauhti kiihtyy tietyn rajan yli tai tulee ”sopiva” ylämäki niin hengitys alkaa ahdistamaan enemmän kuin pitäisi ja siitä ei enää palaudu. Siinä mielessä jotain toivoa Lontoon suhteen voi olla että siellä vauhtia ei tarvitse kiihdyttää eikä mäet ole kovin suuria.

  Missäs sun blogipäivitykset viipyy?

  VastaaPoista
 3. Kyllä mä blogini kohta päivitän. Ei vaan kauheasti ole ollut päivitettävää joten menköön muutama viikko samalla kertaa. Viime viikko oli jo etukäteen suunniteltu tauko kaikessa liikunnassa kun otin taannoin uuden tatuoinnin käteen ja paranemisvaiheessa ei oikein sovi hikoilla. Tämä yhdistettynä vaivoihin ja tauteihin on tiennyt todella lusmua eloa. Saa nähä muistanko edes enää miten reenataan :)

  VastaaPoista