sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Viikko 16 Lontoon maraton

Ma: 5km
Ti: 5km 3.47/km yht 8km
Ke: 9km
To: 6km, välillä 1km 3.47
Pe: -
La: 4km
Su: Lontoon Maraton 2.52.52 (>>4min/km) yht 43km
--
Yht: 75km
 
Tälläkertaa tulehduslääkekuuri (Voltaren) tehosi niin että maanantaina pystyin juoksemaan ensimmäistä kertaa tammikuun jälkeen täysin kivuitta. Lopetin kuurin perjantaina ettei vaikuttaisi enää maratonilla.
 
Sunnuntaina oli vuorossa kevään kohokohta maailman kovatasoisimmalla maratonilla. Tälläkertaa matkaan lähdettiin ensimmäisiä maratonkokeiluja lukuun ottamatta huonommin valmistautuneena kuin koskaan, mutta sen olisi pitänyt näkyä vasta aikaisintaan puolimatkan jälkeen. Sää oli ihanteellinen ehkä n. 10->15 astetta, aurinkoista ja vain kevyt tuuli. Heti alusta saakka kulku oli tosi tahmeaa, huonompaa kuin koskaan aiemmin maratonilla. Mutta koska sää oli hieno, päätin nauttia hienosta kelistä ja tehdä tänä vuonna vähiin jääneen pitkän lenkin. Tarkempi kisaraportti on luvassa lähitulevaisuudessa jos inspiraatiota riittää.

4 kommenttia:

  1. Oli varmasti nautittava pitkis!! Ainakin TV-kuvan välityksellä tämä kisa on pakko juosta joskus itsekin!!

    Ja tsori kun "ilmiannoin" sinut viime viikolla liittyen Bostonin tapahtumiin ja Lontoon maratonille osallistumisesta ;) Toimittaja oli siis naapuri, joka kyseli tunnenko jotain kuka olisi lähtemässä Lontooseen...

    VastaaPoista
  2. Juu, ihan asialliset lenkkeilyolosuhteet tuolla oli. Yleensä lenkkireittieni varrella on hieman vähemmän kannustajia (tosin nyt ei välttämättä olisi kaivannut niitä ”well done” yms. kannustuksia), eikä juomapisteitäkään ole aina ihan mailin välein.

    Toimittaja kertoikin olevan naapurisi. Ilmianto ei haitannut, juuri tuohon aikaan mulla ei ollutkaan muita haastatteluja annettavana :)

    VastaaPoista
  3. Hei! Millainen osallistumismaksu Lontoon maratonille on? Sinne on ilmeisesti vaikea päästä osallistumaan? Onko niillä tiettyjä valintakriteereitä?

    VastaaPoista
  4. Eihän tuonne ihan helppoa ole päästä. Ulkomaalaiset pääsevät periaatteessa vain arvonnan tai matkatoimiston kautta. Arvonnasta on aika mahdoton päästä jos sadastatuhannesta yrittäjästä vain parisataa pääsee mukaan.

    Ruotsalaisen matkatoimiston kautta pääsee kuulemma noin 300 eurolla, mutta ilmeisesti matkatkin pitää ottaa sitä kautta.

    Iso-Britannian mestaruusmaratonille voi osallistua jos edustaa englantilaista seuraa ja on juossut maratonin kahden edellisen vuoden aikana vähintään 2.45 (miehet) tai 3.15 (naiset). Tässä osanottomaksu oli tänä vuonna 28 puntaa.

    Vähän epärehellisempi vaihtoehto on, jos ei oikeasti asu Englannissa, käyttää englantilaista postiosoitetta ja hakea good for age -paikalle missä on vähän löysemmät aikarajat.

    VastaaPoista