sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Viikko 14



Ma: 8km pal
Ti: 75’ kiihtyvä (30’ n. 4.05-4.10 -> 25’ n. 3.55 -> 20’ n. 3.45-3.50/km) yht 23km
Ke: 10km pal
To: a:13km, i:17km
Pe: a:5km, i:8km
La: 28km, lopussa 6km n.4.00/km
Su: a:13km, i:13km
--
Yht: 138km

Tiistaina tuli suht asiallinen kimppatreeni, vaikka vauhti ei alussa ja lopussa kokoaikaa pysynytkään aivan tavoiteessa. Lauantain (lyhyehköllä) pitkällä lenkillä oli tarkoitus juosta lopussa maratonvauhtia, mutta mittari näytti niin säälittäviä lukemia että piti jättää hieman kesken. Jatkuva vastatuuli ja ylämäkivoittoinen osuus vaikutti tietysti jotain, mutta silti lähes täysillä juostuna 4min/km ei ollut kovin lupaavaa vauhtia. Ja jottei liian hyvin menisi, niin vatsakivun lisäksi myös pitkään jatkunut isovarpaan vamma tuli taas kipeämmäksi. Nyt saa sitten uittaa jalkaa jäävedessä samalla kun pitää kylmäpussia vatsalla. Viimeksi joulukuussa on ollut päiviä kun kylmähoitoa ei ole tarvittu mihinkään vaivaan...

Nyt pitäisi alkaa taas keventelemään, vaikka eihän juuri tätä kevyemmin enää voi ottaakaan lopettamatta harjoittelua kokonaan. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä juoksukilometrit jäivät kolminumeroiseen summaan, mikä on reilut 700 vähemmän kuin edellisvuonna.

2 kommenttia:

  1. Voi vinde, varsin ikäviä vaivoja vaikuttaisi olevan. Ja hankalaan saumaan Lontoota ajatellen keksi tosiaan se flunssakin tulla.
    Kovasti tsemppiä valmistautumiseen! Vauhtia sulla todistetusti piisaa, kyl se ehtii tulla kokonaan piilostansa esiin parin viikon päästä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tuota varpaan vammaa en pidä vakavana, ainakaan se ei haittaa juoksua. Vatsavamma sen sijaan voi vaikuttaa juoksutekniikkaan ja siten juoksun taloudellisuuteen kun joutuu pitämään ylimääräistä jännitystä vatsalihaksissa. Ultraäänen perusteella vatsalihaksissa ei ole ainakaan mitään isoja repeämiä, joten elätellään vielä toiveita että kahden kevyen viikon aikana ne menisivät parempaan kuntoon.

    VastaaPoista