sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Viikko 3


Ma: 5km
Ti: matolla 6km 3.40/km yht 9km
Ke: crosstrainer 40’ + soutu 10’
To: a:crosstrainer 30’
Pe: 5km
La: asfaltilla 60'/15,5km kiihtyvä (25' 4.00 -> 20' 3.50 -> 15' 3.40/km) yht 21km
Su: 5km pal
--
Yht: 42km
Tällä kertaa tein kiihtyvävauhtisen maratonin viimeistelyharjoituksen normaalia lyhyempänä, sillä halusin tehdä sen paikan päällä Dubaissa (yleensä teen tuon 75min mittaisena 8-9 päivää ennen maratonia). Harjoitus kulki suht mukavasti, mutta maratonin loppuvaiheita vastaavana kellonaikana juostuna lopussa alkoi olemaan jo tuskastuttavan kuuma. Vaikka asteita ei ollutkaan kuin +20, niin pilvetön taivas, lähes täysin tyyni sää ja keskellä hiekka-aavikkoa oleva vajaan 8km pyörärata takasivat olosuhteet joissa tarkeni hyvin edellisen aamun -20 asteen jälkeen. Lihaksetkin tulivat aivan liian kipeiksi, vaikka matkaa ei tullut kuin reilu kolmannes maratonista. Jo kauan sitten maalailemani uhkakuvat näyttävät käyvän toteen, eli jalat eivät kestä iskutusta eikä elimistö lämpöä. Jälkimmäiseen ehtii tosin vielä joitain päiviä totuttautua.

On tässä hyviäkin uutisia: päkiän/isovarpaan vamma ei pahentunut asfalttijuoksusta yhtään ja seuraavana päivä pystyin jopa kävelemään normaalisti, toisin kuin edellisen kiihtyvävauhtisen treenin jäjiltä viikko sitten. Joten vamman puolesta maratonin pystyn juoksemaan.

5 kommenttia:

  1. Tsempit maralle! Hyvin se menee!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Sääennuste lupailee tällä hetkellä aika hyvää juoksusäätä: lähtöhetkellä 12 ja maalissa 18 astetta, kevyttä tuulta.

    VastaaPoista
  3. DNF? Mitäs kävi? Puolimatkaan kuitenkin reilusti enkkavauhtia!!

    Tsemppiä treeneihin ja Haagissa sitten pamahtaa!!

    VastaaPoista
  4. Pelko jalkojen asfaltti-iskutukseen tottumattomuudesta toteutui. Keli oli loistava, mutta jo kympin jälkeen tuntui että jalat eivät kestä. Puolikkaaseen meni kuitenkin täsmälleen tavoitevauhdissa, mutta aika pian sen jälkeen alkoivat reidet olemaan jo ihan loppu. Ja kun tuli selväksi ettei edes 2.40 tulisi alittumaan, katsoin parhaaksi keskeyttää 29km kohdalla että pääsee aloittamaan aikaisemmin treenin kohti kevään koitoksia. Eka DNF maratonilla :( Ja onhan toi isovarvaskin taas turvoksissa, saa nähdä missä kunnossa on huomenna. Ennen tätä päivää se alkoi olemaankin jo aika hyvässä kunnossa. Tulipahan todettua ettei maratonia kannata yrittää talvella. Ei muuta kuin enemmän treeniä, jos vaan tuo vamma ei pahene.

    VastaaPoista