sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Viikko 1



Ma: a:5km, i:Hakunilan uudenvuodenjuoksu 10km 36.36 yht 16km
Ti: 20km pal
Ke: vesijuoksu 50’
To: kuntopyöräily 60’
Pe: crosstrainer 60’ + soutu 10’ + vesijuoksu 15’ pal
La: tiellä 25km (välillä 5km 3.50/km) + matolla 5km 3.40/km + 2k pal yht 32km
Su: kuntopyöräily 40’
--
Yht: 73km

Maanantaina käytiin reippailemassa Hakunilassa vetisissä olosuhteissa. Koska paluumatkan pyörätie oli jäinen ja paikoin sohjoinen, päätin juosta varmuuden vuoksi nastalenkkareilla. Menomatkan sulalla asfaltilla ei ollut mitenkään mukava juosta nastareilla, mutta parempi oli minimoida riskit. Vaikka paluumatka on alamäkivoittoinen, kesti jälkimmäinen vitonen minuutin kauemmin kuin ensimmäinen. Juoksu kulki kuitenkin hyvällä tunteella (vaikka vieläkin oli pientä köhää jäljellä) ja lopussa lähes mukavuusalueella kun viimeiset 3km juoksin yksin. Juoksu kuitenkin osoitti että edellisviikon kulkemattomuus oli väliaikaista.

Päkiä ei tullut kisasta kovin kipeäksi, joten tiistaille tein vähän pidemmän palauttavan lenkin asfaltilla. Sen jälkeen isovarvas olikin taas turvoksissa ja taivutus tuskallista, eli kävi samoin kuin viime viikolla: kovan harjoituksen jälkeen pitkähkö palauttava pahensi vammaa. Tämän jälkeen tuplasin tulehduskipulääkkeen määrän ja päätin tehdä vain tärkeimmät harjoitukset juoksemalla ja muuten korvaavia. En ole näköjään vielä oppinut kovin taloudellista vesijuoksutekniikkaa kun eräänkin mamman piti ottaa vain yksi askel siinä ajassa missä minä otin neljä ja mentiin kuitenkin samaa vauhtia. Tuppasi myös hengästyttämään niin etten pystynyt juoksemaan suu kiinni ja naama mutrussa kuten kollega.

Leikkelin jalkapohjaan uuden tukipalan geelipohjallisesta ja se toimikin niin hyvin ettei päkiä kipeytynyt pitkästä lenkistä. Isovarvasta taivutellessa kuitenkin huomaa ettei vamma ole vielä kokonaan parantunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti