sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Viikko 26


Ma: a:6km, i:10km + kuntopiiri
Ti: a:13km, i:18km, ylämäet reippaasti
Ke: a:7km + pyöräily 13km, i:18km
To: a:14km + kevyt pyöräily 13km, i: 5km + 5x2km pal 2’ (n. 4.00-3.50-3.45-3.35-3.30/km) + 6km, yht 22km
Pe: a:5km, i:10km kevyt + kevyt kuntopiiri
La: 37km, lopussa 5km n.4min/km
Su: a:8km + kevyt kuntopiiri, i:15km pal.
--
Yht: 183km

Tästä tuli ihan asiallinen, vaikkakin vähän tasapaksu harjoitusviikko. Tehoharjoitukset olivat edelleen vähissä kun kovempi juoksu ei ole kulkenut, mutta nyt oli vedoissa jo vähän tunnetta että juoksu voisi pikkuhiljaa alkaa kulkemaankin.

Akillesjänteessä oli edelleen kipua lenkkien alussa ja mäissä, mutta hoidin sitä päivittäin mm. kylmällä (2xpäivässä), tulehdusgeeliä kevyesti hieromalla (2-3xpäivässä), pohkeiden varovaisella venyttelyllä, tasapainolautailulla ja kevyellä nilkka/päkiäjumpalla. Viikonloppuna jänne olikin jo paremmassa kunnossa, joten toiveissa on että se paranisi alkavan kevyen viikon aikana. Kipukohta on ihan jänteen juuressa, joten ilmeisesti kiinnityskohta kantapäähän on tulehtunut.

2 kommenttia:

  1. Mullekin pamahti viime viikolla nuo akilleskivut riesaksi. Oikea akilles oli välillä ihan turkasen kipee, mutta nyt on hieman rauhoittunut. Aika lailla meen samoilla metodeilla kun sinäkin, mulla vaan kipukohta on hieman ylempänä. Täytyy toivoo ettei tarttis juoksuista hirveesti taukoa pidellä.

    VastaaPoista
  2. Jos jänteessä on patti niin siihen mielestäni parhaiten auttaa patin hierominen saunan lämmössä. Muita keinoja vielä olisi korotuspalat kantapäiden alle ja tulehduslääkekuuri, mutta niitä pitäisin viimeisenä keinona ennen korvaaviin harjoituksiin / lepoon siirtymistä.

    VastaaPoista