sunnuntai 28. elokuuta 2016

Viikko 34

Ma: 17km, lopussa 1km kovaa (3.21)
Ti: kuntopiiri + 8km
Ke: a:5km, i:Heidehofin rykäsy 1km 2.59, yht 7km
To: 16km
Pe: 6km, lopussa 1km kovaa (3.11)
La: 5km
Su: Vet.SM maantie 10km 35.09 (3.31/km) yht 18km
--
Yht: 83km

Kulkee.

Heidehofin puistossa juoksu kulki ihan eri malliin kuin edellisellä viikolla ja yllätys olikin suuri kun tonni sujahti hiekkatiellä kymmenesosasekunnin marginaalilla alle kolmen minuutin. Veteraanien SM maantiellä oli erinomainen juoksusää: ei liian kuuma eikä tuultakaan juuri yhtään. Tasaisella reitillä olisin lähtenyt tavoittelemaan alle 35min aikaa, mutta kun tamperelaisittain "erittäin nopealla" reitillä oli lähes 50 nousumetriä, ajattelin 36min alituksen olevan riittävän kova tavoite.

Ekat 3km juostiin tasaisella parkkipaikalla, jossa vauhti oli jo reippaasti 3.30:tä heikompaa. Toki tiukat U-käännökset, joissa vauhti lähes pysähtyi, hidastivat menoa. Kun parkkipaikalta siirryttiin hieman mäkisemmälle reitille, alkoi 36min aikakin tuntua vaikeasti saavutettavalta. Ekaan vitoseen kului aikaa 17.51, jonka jälkeen yhtäkkiä juoksu alkoi tuntumaan helpommalta ja iskin seurakaveri Petrin peesiin ja kilometrit alkoivat taittumaan pienistä mäistä huolimatta alle 3.30:n. Jälkimmäiseen vitoseen kului vain 17.18 ja maalissa hämmästelin miten lähelle 35 minuuttia lopulta pääsin, vaikka matkan aikana olin moneen kertaan manannut kulkemattomuutta.

4 kommenttia:

 1. Ihan hyvin sulla näyttäisi kyllä kulkevan. Nyt vaan hyvä tuleva kuukausi tähän niin olet Berliinissä valmis taistoon.

  Nykyään näin Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla asuvana voin muuten sanoa, että kun esim. Keski-Suomessa mainostetaan tasaista reittiä, saattaa sieltä löytyä yllättävänkin ramakkaa nousua. Kaikissa kuvauksissa "kaunis maisemareitti" tarkoittaa yleensä aina aivan törkeän mäkistä lenkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tämä hyvää teki kun Aktia-cuppien jälkeen en ole kymppejä tuolla tasolla pystynyt juoksemaan. Kesän koitoksissa vauhti oli parhaimmillaankin vain 3.38/km.

   50 nousumetriä kympillä tarkottaisi maratonilla 200m. Olen pitänyt 100 nousumetrin maratonia (kuten Pariisi tai Lontoo) "suht nopeana" ja alle 50m (kuten Berliini tai Dubai) "erittäin nopeana".

   Alkaahan sullakin juoksu kulkemaan ja hyviä kilometrimääriä saat mätettyä. Kyllä siitä tulee hyvät pohjat maratonille.

   Poista
 2. Hienoa tekemistä! JA mä jään sulle sama verran, oli kyseessä matka kuin matka :D Miten 7.9 ratakymppi? Onko liian lähellä Berliiniä? Sinne voisi 34.59 junan väsätä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et kyllä paljoa jäänyt kun eroa tuli jälkimmäisellä puoliskolla sekunti/km. Hyvään suuntaan sulla on kunto menossa. Onnittelut vielä enkasta!

   Ratakympille ei ole mitään intohimoa, joten se saa jäädä (huomenna juoksen kuitenkin Hiekkaharjussa 1500m). Sä vedät kyllä alle 35:n vaikka yksinkin kun osaat tasaisen vauhdinpidon. Toivotaan että sääkin olisi kohdallaan.

   Poista