sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Viikko 14 Karhu-viestiMa: a:5km, i:pyöräily 30’
Ti: 5km maratonvauhtia (3.47/km) yht 9km
Ke: a:pyöräily 30’, i:pyöräily 30’
To: 8km, lopussa 1km rennon kovaa (3.20)
Pe: 5km
La: Karhuviesti 3. osuus 5,2km 17.32 (3.23/km) yht 10km
Su: Eetun kymppi (Porvoo) 37.46 (3.46/km) yht 16km
--
Yht: 53km

Tiistaina maratonvauhti alkoi jo parin kilsan jälkeen tuntumaan liian vaikealta ja puuskututtikin ihan liikaa. Heti lenkin jälkeen suoritettu PEF-mittaus osoitti reilusti matalampaa lukemaa kuin pitäisi, joten kai se pitää treeneissäkin alkaa ottamaan yhden sijaan kaksi annosta avaavaa astmalääkettä ennen kovempaa juoksua.

Lauantaina pääsin sitten ensimmäistä kertaa Karhuviestiin kun sain kutsun Old Horsen kivikovaan joukkueeseen. Hitaimpana juoksijana sain lyhimmän osuuden ja kun kaksi ensimmäistä viestinviejäämme juoksivat todella hyvin, pääsin matkaan kolmososuudelle vain parikymmentä metriä Turun Tovereiden perässä. Ensimmäisen mäen päällä satuin saamaan TuTo:n viestinviejän kiinni ja menin samantien ohi. Sitten sain kunnian johtaa Suomen suurinta maantieviestiä seuraavien parin kilometrin ajan, kunnes takaa tuli Pohjolan Juoksijoiden kaveri heittämällä ohi. Jäin hänestä ensin reilusti, mutta osuuden loppupuolella ero ei enää kasvanut ja saattoi jopa hieman kaventuakin ja vaihtoon saavuin 15 sekuntia kärjestä läähättäen kuin hullu. Osuusajoissa järjestäjien mittaama aika oli 16 sekuntia huonompi kuin itse kellottamani, mutta joka tapauksessa arvioni vähintään 3.25-vauhdista toteutui. Sijoituimme lopulta neljänneksi kaikista joukkueista ja toiseksi kunto- ja erikoisjoukkueiden sarjassa.

 Sunnuntaille olin ilmoittautunut Eetun kympille, mutta kun väliin tuli Karhuviesti, piti taktiikkaa muuttaa siten että juoksin sen maratonvauhtisena treeninä. Km-vauhti oli sekunnin liian kovaa, mutta huolestuttavampaa oli että ko. vauhti hengästytti enemmän mitä olisi saanut. Haastavaa tulee olemaan juosta viikon päästä reilu nelinkertainen matka sillä vauhdilla.

5 kommenttia:

 1. Hampurissa on fiilistä + paljon lenkkiseuraa, eli maraton = 4x10km kisa putkeen :) Tsemppiä koitokseen! Toivottavasti sattuu hyvä kelli maratonpäivälle (ei liian kuuma, eikä liian tuulinen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakaan liian kuumaa ei ole luvassa, max. 10 astetta, muttei myöskään älytöntä tuulta. Nyt on tullut perinteisestä poikkeava valmistautuminen kun maratonvauhtista juoksua on ollut hyvin vähän. Sen sijaan maratonvauhtia kovempaa ja vähän hitaampia reippaita on ollut enemmän. Sunnuntaina näkee miten toimii.

   Poista
 2. Hyvin vedit oman osuuden. Ihan joka kaveri ei tosiaan Karhua pääse johtamaan. Se on meriitti se. Mielenkiintoinen tämä sinun treenivauhtien skaala tätä maratonia varten treenatessa. Saas nähdä, miten toimii. Muistat vaan, ettei armoa jaloille. Se on pään kovuudesta lopulta kiinni. Et anna löysiä ja homma hoituu. Keli ainakin vaikuttaa hyvältä.mTsemppiä matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viimeksi Berliinissä ei pää ollut riittävän kova vaan antoi vauhdin hiipua ne ratkaisevat 17 sekuntia 35-40km välillä, vaikka lopussa olikin varaa kiristää. Hyvinhän sinäkin vedit aloitusosuuden Karhussa, alkaa näköjään juoksu kulkemaan.

   Poista
 3. Juuri näin. Rotterdamissa viime keväänä se oli just niin, että pään sisällä kävin taistelun. Ajatuksena olla antamatta periksi, koska se on nyt mahdollista, kun vaan jaksaa painaa. Ne on kovia paikkoja nuo. Mulla oli ihan hyvä Karhun avaus. Pääsin semmoseen tulokseen, joka tyydytti. Nyt alkaa jo vähän sujua, kun hiihdot on jääneet. Tänäänkin kova 12k poikien kanssa. Tuntuis, että kunto on nyt nousussa. Ensi viikon puolikkaalla sitten näkee, missä mennään.

  VastaaPoista