sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Viikko 48


Ma: a:13km, i:13km
Ti: matolla 16km TV-reipas (4.00/km, lopussa 2k 3.20/km) yht 18km
Ke: a:pyöräily 30’, i:pyöräily 30’ + kuntopiiri
To: a:6km, i:matolla 10km TV-reipas (4.00/km, lopussa 1k 3.20) yht 12km
Pe: a:pyöräily 30’, i:pyöräily 30’ + porrasjuoksu 4x135s yht 16km
La: 10km pal. poluilla
Su: 30km
--
Yht: 118km
 
Taas hyvä viikko. Viime viikolla vaivannut nuha helpotti ja lumet sulivat, joten oli taas mukava juoksennella. Pienenä miinuksena se että akilleksessa tuntui pientä kipua edellisviikonlopun pitkän lenkin jäljiltä, kuten myös tiistaiaamuna maanantain kahden lenkin seurauksena. Meinasin jo pitää tiistaina lepopäivän, mutta päätin sittenkin juosta matolla reipasvauhtisen lenkin ja loppuun vielä pari kilsaa kovaa.

Yllätyksekseni keskiviikkoaamuna akilleksessa ei kuitenkaan ollut kipua, mutta otin varuilta tähän väliin juoksuttoman päivän. Tarkkana tuon vamman kanssa pitää vielä olla ja lisätä juoksumäärää maltillisemmin kuin mitä mieli ehkä tekisi ettei tule takapakkia. Loppuviikosta akilleksessa ei kuitenkaan ollut kipua, mutta tasapainotyynyllä taisi tulla seisoskeltua hieman liikaa kun nilkan sisäsyrjältä ylös lähtevä jänne tuli kipeäksi ja polkujuoksu vielä pahensi tilannetta. Meinasin joutua keskeyttämään sunnuntain pitkän lenkin, mutta ensimmäisen tunnin jälkeen kipu turtui. Tuollainen jännekipu menee kuitenkin parissa päivässä ohi.
 
Juoksumatolla juoksu on tuntunut taas entistäkin mukavammalta, vaikka ihan kevyttä hölkkää pää ei edelleenkään kestä kilometriä enempää kerralla. Sainpahan katsottua vihdoin Lempäälän SM-maastot ja seuraavaksi on vuorossa Moskovan MM-maraton.

2 kommenttia:

  1. Jaahas, mattoa on alettu taas kuluttamaan. Kai olet tietoinen, että pihallakin voi edelleen juosta sulalla maalla ja että kovat lenkitkin onnistuu vielä ulkona? ;)

    VastaaPoista
  2. Kyl määki Turuus (juoksisisin ulkona)… taisin tosin missata blogistasi ne ulkona juostut kovat lenkit :) Minähän en vielä ole kovia juossutkaan kun ajattelin että reipasvauhtiset ovat tässä vaiheessa kehittävämpiä. Lauantaina olisi kuitenkin tarkoitus yrittää ”kovaa” juoksua ihan ulkona Kinkkuhölkässä.

    VastaaPoista