sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Viikko 49


Ma: -
Ti: a:13km, i:n.10km kiihtyvä yht 14km
Ke: a:pyöräily 30’, i:puöräily 30’ + 10km pal
To: -
Pe: 15km
La: -
Su: -
--
Yht: 52km
 
Tällainen viikko tällä kertaa kun vaihteeksi iski kova flunssa. Johan tuossa flunssien välissä ehtikin olla viikon terveenä. Joskus on mennyt syksystä kevääseen ilman yhtäkään flunssaa, mutta nyt kun olen harrastanut avantouintia (minkä luulisi parantavan vastustuskykyä), tuli jo kolmas flunssa tälle syksylle.

Tiistaina lähdin juoksemaan A.Perälän vinkin perusteella reipasvauhtista maton sijaan ihan ulkoilmassa ja juoksu tuntui kulkevan sen verran hyvin että intouduin kiristämään vauhtia ja lopussa mentiin jo ihan hurjan tuntuista vauhtia. Faktaa todisteeksi ei kuitenkaan kertynyt kun minkäänlaista mittaria ei ollut mukana.
 
Mittarista tulikin mieleen että tuli mittautettua rasvaprosentti sellaisella elektronisella härvelillä ja tulokseksi tuli 18,7 mikä ei kuulemma ole yhtään huonompi tulos kuin keskiverto suomalaismiehellä. Hiukan mittaaja epäili laitteen toimintaa, mutta toinenkin mittaus antoi lähes saman tuloksen. Luulisi maratonin pituiseen suoritukseen riittävän energiaa kun kantaa mukanaan toistakymmentä kiloa rasvavarastoa.

3 kommenttia:

  1. Millä puoskarin vekottimella olet mittaillu?! Nuo mittarithan heittää joskus paljonkin verrattuna oikeaan (= pihtimittaus). Jos pitää paikkansa niin mukavaa tietää että jollain muullakin löytyy ylimääräistä kropastaan. Mulla ainakin housut kiristää tällä hetkellä hiivatisti ja vyötä on saanu kasvattaa. Ja joulukin on vielä edessä ;)

    VastaaPoista
  2. Mittaajan kollega arvioi että pihtimittaus olisi todennäköisesti antanut tulokseksi noin 10. En ole huomannut että laiskottelusta huolimatta vararavintovarastot olisivat huomattavasti kasvaneet, eikä näillä lukemilla ole minulle mitään merkitystä. Ainoa mittari joka on oikeasti tärkeä on kello maratonin maalissa.

    VastaaPoista
  3. Totta kai kello on se ainoa oikea mittari. Sillä mitä puntari, rasvamittarit tai peili näyttävät ei ole mitään merkitystä. Kello kertoo totuuden. Itselläni vaan löysäily alkaa aika pian aina näkyä koska syön kun kyntöhevonen. Se on vielä juoksemistakin mukavampi harrastus :)

    VastaaPoista