sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Viikko 29Ma: a:10km, i:3k + radalla 1000m (3.06) + 400m (70) + 2x200m (32-32) + 10k yht 16km
Ti: a:pyöräily 30’, i:pyöräily 30’ + 6km pal
Ke: a:pyöräily 30’, i:pyöräily 30’ + 1500m (4.38) yht 14km
To: a:13km, i:14km + vesijuoksu 15’ pal
Pe: a:12k VL 1k/1k (3.40/4.20) yht 15km, i:10km pal
La: 6km + kuntopiiri
Su: 43km
--
Yht: 147km


Keskiviikkona juoksin jo peräti kesän kolmannen tonnivitosen kisan, tällä kertaa henkilökohtaisen aluemestaruuskisan silläkin uhalla että Tilastopajaan jäisi taas kerran merkintä kaikkien aikojen huonoimmasta tuloksesta. Viimeksi olen tainnut juosta näin monta tonnivitosen kisaa kesällä 2000, miltä ajalta peräisin olevan ennätykseni takia jouduin nyt vastustuksestani huolimatta kovempaan A-erään. Niinpä jouduin juoksemaan viimeistä kierrosta lukuun ottamatta koko matkan yksin kun lähdin alusta alkaen maanantaisen tonnin perusteella asettamaani 4.39:ään tähtäävää tavoitevauhtia (=3.06/km). Kuntotason arviointi onnistui varsin hyvin, sillä tavoite alittui puolella sekunnilla. Loppuveryttelyä tuli 8km mistä puolet paljain jaloin nurmikolla.

Tuli myös testattua omaa vesijuoksuareenaa, mutta pitää vielä kehitellä joku lämmityssysteemi että siellä tarkenisi. Ja juoksuvyöhön pitää saada lisää kelluketta että kannattelisi näin painavaa ruhoa vähän ylempänä kun altaan syvyys ei meinaa ihan riittää.

Sunnuntaina ei palellut kun hölkkäilin perinteisen kesän ”ylipitkän” lenkin 25 asteen lämpötilassa auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta. Mukaan varattu 1,5 litraa vettä oli juuri sopiva määrä, joten hitaassa vauhdissa näköjään hikoilee huomattavasti vähemmän kuin kovemmassa vauhdissa, vaikka aikaa menikin lähes tunti maratonvauhtia kauemmin. Maratonilla kuumalla kelillä nestettä on mennyt kolmisen litraa ja viileälläkin lähes kaksi litraa.

2 kommenttia:

  1. Olet näköjään taas juossut tuollaisen oman henk.koht maratonin :) Millä tavalla kuljetat juomaa mukanasi tuollaisella lenkillä? Tarkoitan, että rahtaatko juomareppua vai harvinaisen tilavaa juomapullovyötä? Itselläni on sellainen juomareppu, mutta se ei oikein istu mun selkään ja siksi olen käyttänyt sitä aniharvoin. Pitäs varmaan ostaa parempi joskus. Normaaleille pitkille tietty riittää vyökin.

    VastaaPoista
  2. Käytän motocrossiin/enduroon tarkoitettua Ogio-merkkistä juomareppua noilla henk.koht. maratoneilla. Ihan hyvin on toiminut juostessakin niillä neljällä kerralla mitä olen sitä käyttänyt. Pussissa on tilavuutta 2 litraa, mutta kun en täytä sitä täyteen niin poistan ylimääräiset ilmat niin ei hölsky. Veden lisäksi mukana kulki yksi geeli. Normaaleilla 25-35k lenkeillä minäkin käytän vyötä missä on 0,5l vesipullo. Helteillä tuo puoli litraa voi olla turhan vähän, mutta silloin voi suunnitella reittiä niin että pullon pääsisi täyttämään jossain.

    VastaaPoista