sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Viikko 51


Ma: -
Ti: a:6km + pyöräily 30’, i:pyöräily 30’ + matolla 5km TV-kova (3.25/km, vika km 3.15) yht 9km
Ke: a:13km, i:16km
To: a:8km, i:kuntopiiri
Pe: a:6km, i:hallissa 75' kiihtyvä (30' n.4.08 -> 25' n.3.56 -> 20' n.3.44/km) yht 23km
La: 7km pal
Su: 28km
--
Yht: 116km
Aktia-cupin ja pitkän lenkin jäljiltä pohkeet olivat sitä mieltä että viikko oli parempi aloittaa lepopäivällä. Tiet sulivat ja ulkonakin olisi voinut tehdä kovia harjoituksia, mutta valitsin mattojuoksun kun se on niin kivaa ja siinä saan tehtyä treenit juuri halutuilla vauhdeilla. Ensimmäinen maratonharjoituskin tuli tehtyä hieman aiottua aiemmin kun en voinut vastustaa kutsua hallitreeniin. Hallissa oikeakin juoksu kulki varsin mukavasti, mutta kun viimeinen kilometri kiihdyteltiin jonnekin <3.30:een niin siinä menin melko tukkoon. Taitaa johtua siitä että tässä on vasta muutamia viikkoja onnistuneita kovia harjoituksia takana.

Pitkää lenkkiä piti lyhentää aiotusta kun vasempaan nilkkaan tuli ilmeisesti jotain hermokipua. Onneksi lähdin kotia kohti jo ensimmäisten oireiden jälkeen, vaikka välillä kipu hävisikin. Nimittäin viimeisten parin kilometrin matkalla piti parinsadan metrin välein pysähtyä venyttämään nilkkaa. Tämän jälkeen piti vielä kävellä pari kilometriä kotiin kun vihlova kipu oli jatkuvaa.
Lenkin jälkeen mitään kipua ei enää ollut, joten toivottavasti tuo oli vain väliaikaista.

Vuosi sitten tuli tehtyä ehkä paras harjoitusviikkoni koskaan (ja alla oli vieläpä 200km viikko). Vielä on pitkä matka siihen että pystyisi edes yhden tuollaisen viikon tekemään, mutta jospa tällä kertaa pysyisi terveenä.


Edit: yön aikana nilkka sitten turposi. Pitäisköhän huolestua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti