sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Viikko 47


Ma: pyöräily 30’ + 30’
Ti: a:6km, i:mäkivetoja 10 x 50s yht 10km
Ke: 20km
To: a:pyöräily 30’, i:pyöräily 30’ + kevyt kuntopiiri + 5km pal
Pe: a:13km, i:4x2k pal 2' (7.52-7.49-7.46-7.46) yht 14km
La: kevyt kuntopiiri + 8km
Su: 30km
--
Yht: 106km
 
Tuli taas todettua ettei minusta tulisi talvipyöräilijää kun jo parin asteen aamupakkasessa sormet jäätyivät vaikka hiihtohanskojen alla oli vielä ohuet sormikkaat. Onneksi juoksuvauhdeissani ei käy kovinkaan kovaa viimaa, joten hölkkäämistä pystyy harrastelemaan talvellakin.
 
Vaihteeksi positiivistakin kerrottavaa juoksusuorituksista: mäkivedot kulkivat yhtä hyvin kuin parhaimmillaan 2,5 vuotta sitten (eli ennen astmaongelmia) samassa mäessä ja viimeisellä vedolla taisi syntyä myös uusi mäkiennätyskin.

Taidanpa nyt lopettaa vauhtien seuraamisen ja juosta toistaiseksi vain tuntemusten mukaan ja koittaa ylläpitää peruskuntoa mikä helpottaisi harjoittelun aloittamista sitten jos juoksu vielä joskus alkaa kulkemaan.
Tällä kertaa jo vähän odotankin mattojuoksukauden alkamista, sillä matolla olen yleensä pystynyt tekemään harjoitukset suunnitelluilla vauhdeilla.

2 kommenttia:

  1. No nyt tulee jo sen verran himmeetä tekstiä, että pitäskö olla huolissaan?! Mattojuoksuhan on "mattokaudellakin" se vihonviimeinen vaihtoehto jos ulkona on niin susisurkea keli, että siellä ei voi juosta. Menee jo käsityskyvyn toiselle puolelle jos todella odottaa mattojuoksua ;)

    VastaaPoista
  2. Paraskin puhuja, muistelen että itsekin juoksit viime keväänä ainakin kerran matolla silloin kun ulkona olisi ollut erinomainen juoksukeli :)

    Oikeastikin nyt on varmasti eka kerta kun odotan juoksumattokauden alkua melkeinpä innoissani – toki into voi laatua ekan kerran jälkeen.

    Mattojuoksu voi tulla ajankohtaiseksi jo tällä viikolla, kun ainakin nyt asfalttitiet ovat osittain jäisiä. Tai sitten pitäisi löytää joku hyvä hiekkatien pätkä. Niin huonoa keliä Suomen ilmastossa ei taida ollakaan etteikö peruslenkkeily olisi ulkona mielekkäämpää kuin matolla, mutta reippaammat treenit juoksen mielummin pitävällä alustalla tylsyyteen kuolemisenkin uhalla (vaikka ainakin tällä hetkellä kaikki vauhdit ovat lähinnä hölkkävauhteja). Pahimpien tylsistymisoireiden välttämiseksi kovalevyllä on odottamassa mm. Kalevan kisat ym. materiaalia jota ei ole vielä ehtinyt katsomaan.

    VastaaPoista