sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Viikko 8



Ma: a:hallissa 10km 3.58/km -> 3km 3.30/km yht 22km, i:8km
Ti: a:8km, i:17km
Ke: a:13km, i:13km + matolla 2km 3.20/km + 2km ver yht 17km
To: a:8km, i:kevyt kuntopiiri + 10km
Pe: a:6km, i:hallissa 10km kiihtyvä (4k 3.40 -> 3k 3.36 -> 3k 3.32/km) yht 16km
La: a:hiihto 45’ + juoksu 10km pal, i:8km
Su: 30km + matolla 5km 3.45/km + 1k ver yht 36km
--
Yht: 179km

Vähän kun meinaa aloitella harjoittelua niin heti pukkaa uutta vammaa. Tiistain iltalenkki tuli juostua vähän matalakantaisemmilla tossuilla (Adizero Aegis, joissa on muuten hyvä pito lumella) ja keskiviikkoaamuna oli sitten vasemmassa akilleksessa kipua ja patti. Samanlaisen vamman sain 2v sitten hoidettua parissa viikossa ilman että harjoittelusta piti tinkiä ja nyt sama taisi onnistua vielä nopeammin. Vaikka päkiäkään ei ole vielä täysin parantunut, on pahin vamma tällä hetkellä syvissä vatsalihaksissa, jotka ovat olleet Dubaista saakka kipeät. Sille ei taida olla muuta tehtävissä kuin jättää vatsalihasliikkeet tekemättä.

Juuri kun oli pääsemässä normaaliin harjoitusrytmiin, niin pitääkin alkaa taas keventelemään (vaikka tässä onkin kevennelty jo melkein koko alkuvuosi). Mutta sen verran tahmeaa oli meno kovemmissa harjoituksissa että täytyy kokeilla ennen Haagin puolikasta parin viikon herkistelyä, vaikka se onkin maratonharjoittelusta pois.

2 kommenttia:

  1. Kuinka hoidit tota akillesvaivaa? Kysyn, koska itsellänikin on joskus varsinkin kovien mäkireenien jälkeen esiintynyt tuollaista juuri noilla kuvaamillasi oireilla.

    Mistä sä olet nyt moisen vatsalihasvaivan hommannu? Tuntuuko se ainoastaan juostessa vai onko "jomotusta" esim. konttorituolilla istuessa? Jos tuntuu levossakin niin voi olla jokin pitkittynyt tulehdustila. Mulla oli paha alavatsalihasten tulehdus vuosia sitten. Piti hieroa kylmällä usein ja olla tosin pitkään tekemättä vatsalihasliikkeitä. Toivottavasti selätät ongelmat ja pääset reenaamaan kohti Lontoota.

    VastaaPoista
  2. Akillesta hoidin näin: kevyttä hierontaa Mobilatilla ja kylmähoitoa muutamia kertoja päivässä, patin hierontaa saunan lämmössä, tasapainolautailua (yhdellä jalalla seisten). Pohjettakin voi venyttää varovasti, mutta niin ettei akilles veny liikaa eli polvi suorana. Patti ja kipu hävisi nopeasti, mutta jatkan vielä hoitoja jonkun aikaa.

    Vatsalihakset kipeytyivät Dubain ”maratonilta”. Kisaa seuraavana päivänä olivat poikkeuksellisesti vatsa, kyljet ja selkä lähes yhtä kipeinä kuin jalatkin, mutta vatsalihasten kipu on jatkunut jo viidettä viikkoa. On se ehkä hieman helpottanut, mutta edelleen etenkin kovemman juoksun aluksi vatsaan sattuu. Aika paha on myös kun istuu autoon ja nostaa jalkoja, mutta muissa tilanteissa kipua ei huomaakaan. Täytyykin kokeilla tuota kylmähoitoa.

    VastaaPoista