sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Viikko 36

Ma: 8km pal. poluilla + 20' vesijuoksu
Ti: 18km TV-reipas (4.04/km), yht 21km
Ke: 17km
To: -
Pe: 6km
La: 25km, lopussa 5km reipas/kova (3.50/km)
Su: -
--
Yht: 77km

Viimeisen parin viikon aikana maratonvauhti on taas vaihteeksi tuntunut ylivoimaisen vaikealta ja niin oli nytkin pitkän lenkin lopussa. Vaikka juoksu ahdisti sen sen verran ettei maratonia voisi sellaisella tunteella juosta, jäin tavoitevauhdista muutaman sekunnin. Ei siis hyvältä näytä, mutta tällaisia kausiahan on ollut ennenkin.

Sääennusteet lupailevat Berliiniin ensi viikolle jopa yli 30 astetta lämmintä. Seuraavalla viikolla saisi olla jo vähän viileämpää...

Joku aika sitten tuli ilmottauduttua Lissabonin puolikkaalle kohtuulliseen 30 euron hintaan. Ihmetytti vaan kun mitään tuloksia tai aikatavoitteita ei kyselty, joten mitenköhän lähtöpaikka määräytyy 30 tuhannen juoksijan joukosta? 

4 kommenttia:

 1. Kovin on syksyt nykyään Keski-Euroopassa lämpimiä. Alkaa syyskuun loppukin olemaan aika lailla arpaleliä sen suhteen, että tuleeko maratonille hyvä vai aivan liian kuuma keli. Toivottavasti sun ei tarttis Berliinissä helteessä kirmata.

  VastaaPoista
 2. Meillä on selkee ero vauhdeissa. Kisaa en pääse yhtä kovaa tällä hetkellä, mutta ke vedin reippaan 14k lopussa kiihdyttäen rennosti 3.50 keskarilla. Tuo olikin moneen viikkoon ensimmäinen oikeasti hyvä treeni. Vuosaaren varttimaralla yksin juostuna 3.39 vauhti. Olin siihen kin tyytyyväinen. Toivottavasti keli Berliinissä viilenee ja pääset hyökkäämään kunnolla rajan kimppuun.

  VastaaPoista
 3. Forecan ennusteet ulottuvat nyt kisaa edeltävään päivään ja näyttävät min 7 ja max 24 astetta, mikä on toki huomattavasti parempi kuin esim. huominen min 17 ja max 32 astetta. Toki jos lämpö nousee maratonin aikana kahteen kymppiinkin niin onhan se liikaa, mutta vielä ennusteet ehtivät muuttumaankin.

  Teemu pystyt kyllä tekemään yksin huomattavasti kovempia treenejä kuin minä. Saan parhaiten irti vain juoksumatolla kun siinä on pakko juosta käskettyä vauhtia.

  VastaaPoista
 4. Juu. Ei olla samasta puusta veistettyjä. Samaan tulokseen silti monesti päädytty. Juoksumattotreeniä tekis itelläki mieli kokeilla kyllä.

  VastaaPoista