sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Viikko 30

Ma: -
Ti: 7km
Ke: a:16km + 11km VL 600m kovaa/400m kevyesti (k.a. 3.57/km) + 1km ver. yht 28km, i:sprinttisuunnistus 15' reipasta/kovaa + ver. yht. 5km
To: -
Pe: 5km
La: Sarvsalö åttan 13,4km 49.00 (3.40/km) yht 19km
Su: -
--
Yht: 64km

Tulipas paljon lepopäiviä mutta muutama kova treeni kuitenkin. Keskiviikkona pitkähkön maratontreenin jälkeen Pärnun rannalla löhöillessä huomasin ihmisten kiinnittelevän numerolappuja rintaan ja pitihän se mennä tarkistamaan mistä on kyse. Selvisi että kyseessä oli sprinttisuunnistus jossa lähtö ja maali olivat rantahiekalla, joten äkkiä hakemaan lenkkarit majoituspaikasta ja mukaan kisaan. Tulipahan hyvä pikkutreeni väsyneillä jaloilla.

Lauantaina juoksimme naiseni kanssa Loviisassa Sarvsalö åttanin pariviestinä. Tapahtuman nimi tulee kahdeksikon muotoisesta reitistä, jota mainostetaan puolimaratoniksi. Pituudesta todetaan: "Riippuen mittaustavasta (GPS, Peugeot tai Saab) niin reitin pituudeksi saadaan 20,4 - 20,8 km. Meidän mielestä tämä on kuitenkin aivan tarpeeksi lähellä todellista puolimaratonia.". Viestinä juostessa osuuspituudet olivat "14" ja 7km. Kun matkakin on näin tarkka, pitää ajanottokin olla toki sähköisenä, mikä riittikin lähes viiden minuutin tarkkuuteen omassa osuusajassani.

Tässäkin juoksussa oli varsin lämmin keli ja reittikin kohtuu mäkinen. Kärkiporukka lähti matkaan niin reipasta vauhtia että kilometrin jälkeen oli jättäydyttävä jälkeen. 5km kohdalla olin jo parikymmentä sekuntia jäljessä, mutta sen jälkeen aloin saavuttamaan kolmen juoksijan kärkiryhmää. 7-8km kohdilla sain heidät kiinni ja kympin jälkeen sain tehtyä vähän eroa, mutta vain hyvin vähän.

4 kommenttia:

 1. Laatu korvaa määrän, vai miten sitä sanotaan. Ainakin erilaisia ärsykkeitä tulee, kun lähtee tuolla tavalla suunnitelemaan välillä. Itse sain selän jumiin mustikoita poimiessa, reilun tunnin poimiminen riitti. Eikä aukea millään. Kaksi hierontaakin viime viikolla, eikä oo auttanu. Kuten ei lihasrelaxantit ja särkylääkkeet tai venyttelyt. Pari viikkoa menny jo pyörän päällä. Hiljalleen näyttää siltä, ettei syksyllä maratonia juosta tällä menolla. Harmittaa, mutta näitähän tulee kaikille, kuten tiedät. Sulla onkin enää vajaa pari kuukautta Berliiniin, jospa nyt pääsisit rajan alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli keväällä muutama selkänikama lukossa, aukesi kahdella (voi olla että yksikin olisi riittänyt) fyssarikäynnillä kun niksautteli nikamat auki. Ettei sulla olisi sama?

   Poista
 2. Juoksetko puolikasta vielä ennen Berliiniä? Jos kyllä niin missä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ainakaan tosissani. Taitaa vasta Lissabonissa tulla seuraava vakavamielinen puolikas muutaman vuoden tauon jälkeen. Ensi lauantaina tulee ehkä treenimielessä juostu puolikas Espoossa.

   Poista