maanantai 11. heinäkuuta 2016

Viikko 27

Ma: 15km
Ti: a:5km, i:8km + kuntopiiri
Ke: p: radalla 5x1000m pal 2' (3.27 - 24 - 24 - 20 - 14) + 2x200m (32 - 32) yht 10km + vesijuoksu 15', i:kahvakuula 1h + verkat 8km yht.
To: -
Pe: a:5km, i:reipas kävely 50'
La: Pukkila-hölkkä 11,3km 41.02 (3.38/km) yht 16km
Su: a:pyöräily 50', i:reipas kävely 50'
--
Yht: 67km

Keskiviikkona tuli kahvakuulassa niin tiukkaa settiä että jalat ja koko muu kroppa menivät tosi jumiin, mutta jotenkuten palautuivat lauantaiksi. Pukkila-hölkässä oli tarkoitus hiukan säästellä maanatain aluemestaruuskisoja varten, mutta eihän se oikein onnistunut kun Teemu tarjosi sopivaa vetoapua ja juostiinkin koko matka yhdessä. Hiukan vaatimattomasta vauhdista osan voinee laittaa lämpimän kelin ja tuulen piikkiin, ja taisi reitillä muutama mäkikin olla.

Onnistuin vihdoin siirtämään syksyn jälkeiset juoksutapahtumat mittarista nettiin ja aika huumoriahan noi reittipiirrokset ovat, esimerkkinä Hampurin maraton: 29,5km jälkeen viiva ei montaa kertaa tiellä käy vaan vaeltelee mm. joen yli ristiin rastiin. Ei ihmekään ettei väliaikoihin tai kilometrin keskivauhtiin pysty luottamaan :(

Sunnuntai-illan EM-potkupalloa seuratessa kotikatsomossa sovittiin että ensi kevään juoksukohde määräytyy voittajamaan mukaan, joten matka ei suuntaudukaan Pariisin maratonille vaan Lissabonin puolimaratonille (Lontoon maraton jäi pois suunnitelmista jo aiemmin). Vihdoin pääsee kokemaan maailman nopeimman puolimaratonreitin, vaikka toki Haag ja Berliinikin nopeita ovat.

7 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen suunnitelma. Lissabonissa on tosiaan hurjasteltu puolikkaalla ME:n lisäksikin nippu kovia tuloksia joten reitti lienee tosiaan yksi maailman nopeimmista. Ennenhän se oli kai hieman alamäkivoittoinen, mutta käsittääkseni muutettiin nyt 2010-luvulla viralliset standardit täyttäväksi. Vuosi pitäisi tuossa listassasi varmaankin olla 17 eikä 16.

  Mulla 2017 vuoden loppuun tismalleen sama plääni. Jyväskylässä syksyllä sellainen totisempi maraton ja sitten vuoden päätteeksi Honolulussa sellainen enemmän fiiliksen mukaan menevä turistimaraton. Sinne nyt on toki niin paljon aikaa että ehtii kintut hajota vielä monta matkan varrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tosiaan näyttää uhkaavasti siltä ettei ensi vuonna tule yhtäkään totista maratonia ulkomailla, joten parasta olisi juosta tänä syksynä Berliinissä 17 sekuntia kovempaa kuin viimeksi.

   Poista
 2. No mutta voithan aina hurjastella maraenkan uusiksi myös kotimaan kamaralla jos/kun oot ensi vuonna aivan tautisessa tikissä :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä kun tulit sunnuntaina viivalle. Tuli hyvä kisatreeni, kun oli kaveri mukana. Sunnuntain pitkis päälle ja tässä on palauteltu. Sullahan kulki maanantainakin ihan hyvin, eli ei se lauantai liikaa taitanu painaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukava on juosta samantasoisen kaverin kanssa kovia treenejä ja vauhtikin on parempaa verrattuna yksinjuoksuun. Kyllä toi Pukkila-hölkkä vähän painoi maanantaina jaloissa, mutta yllättävän hyvin sen vitosen kuitenkin jaksoi juosta. Katsotaan koska päästäisiin taas samalle lähtöviivalle. Mulla suunnitelmissa seuraavaksi mm. Vessörundan 10km 21.7. ja Porvoon Urheilijoiden veteraanikisojen 3000m 30.7.

   Poista
  2. Korjaus PU:n veteraanikisan päivämäärään, on su 31.7. Kannattaa ilmottautua ennakkoon. Kts: http://www.porvoonurheilijat.fi/index.php?node_id=20108

   Poista
 4. Hyvä kisa olis 3000m. Mulla kuitenkin muuta ohjelmaa siinä. Taidan käydä Meripäiväjuoksussa. Se on mun seuraava kisa näillä näkymin.

  VastaaPoista