sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Viikko 38Ma: pyöräily 30'+30'
Ti: pyöräily 30'+30' + juoksu 5km + kahvakuula 1h + vesijuoksu 55'
Ke: 6km TV-reipas (3.47/km) yht 9km
To: pyöräily 50' + juoksu 19km + pyöräily 30'
Pe: -
La: 5km + kuntopiiri
Su: Huuvarin hölkkä 10,7km (3.44/km) yht 17km
--
Yht: 55km

Eka keventelyviikko sisälsi vähän maratonvauhdin hakua. Keskiviikkona kun lopetin reipas (/kova?)-vauhtisen osuuden, pari koiria ulkoiluttanutta miestä kysyi: "paljonko meni aikaa kilometrille?". Toisella oli suht vankka keskivartalo ja toinen näytti siltä että aikaa on tullut vietettyä enemmän baarissa kuin lenkkipoluilla. Vastasin "3.47 ja sitä vauhtia olisi tarkoitus juosta maraton 1,5 viikon päästä". Suurempaa varaenergiavarastoa kantanut totesi välittömästi: "alle 2:40 siis". Yllätyin suuresti tuosta vastauksesta, etenkin kun hetken aikaa Berliinin ja Lontoon maratoneista juteltuamme vaikutti ettei miehillä ollut ulkoisesta olemuksestaan poiketen juoksutaustaa.

Viimeistelyharjoituksena Berliiniä varten juoksin reilun kympin hölkän yllättäen taas Porvoon suunnalla. Tarkoitus oli juosta reilusti maratonvauhtia kovempaa, mutta kympin kisavauhtia hitaampaa. Jälkimmäinen vauhtitavoite onnistui helposti, mutta kulku oli edelleen niin tahmeaa että pääsin vain hädin tuskin maravauhtia reippaampaa. Viimeiset kaksi viikkoa eivät ole olleet mitenkään suotuisia maratonluoton kannalta.

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä maratonviikolle ja tietysti itse maratoniin! Toivottavasti keli on hyvä Berliinissä maratonpäivänä.

  Harmittaa kun Eurosport ei enää tänä vuonna näemmä näytä Berliinin maratonia. Pitänee koettaa joku nettistream kaivaa seurantaa varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sääennuste lupailee ihan kohtuullista säätä: 9-17 astetta, aurinkoista ja 2-4m/s tuulta.

   Ihan ymmärrettävää ettei Eurosportia kiinnosta Berliinin maraton. Siellähän juostaan vain miesten maailmanennätyksiä ja Lontoon lähetyksistäkin näki ettei huippumiesten juoksulle annettu paljoa painoarvoa.

   Poista
 2. Onnea maratonille, nähdään siellä taas :)
  t. Kylähölkkien kakkonen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsemppiä sullekin Berliinin kylähölkkään! Sijoituksemme saattavat hiukan heikentyä viimeaikaisista…

   Poista
 3. Tsemppiä Berliiniin myös täältä "juoksumekasta". Toivottavasti löytyy aikaa myös etelän leiritykseen talvella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Uuno! Kateellisena olen lukenut blogistasi kuinka olet päässyt jo etelän lämpöön. Mulla on jo leiritys buukattuna, muttei tällä kertaa manner-Espanjaan. Ehkä seuraavana talvena sitten Torren juoksumekkaan…

   Poista