sunnuntai 24. elokuuta 2014

Viikko 34Ma: -
Ti: -
Ke: 5km
To: pyöräily 30’ + 30’
Pe: a:pyöräily 30’, i:pyöräily 30’ + 5km
La: 6km + kuntopiiri
Su: 3x1km pal 4’ (3.37-3.31-3.15) yht 9km
--
Yht: 25km

Vajaat kaksi viikkoa ilman juoksuaskeltakaan meni niin helposti että siitä voisi tulla vaikka tapa. Vielä pari vuotta sitten tuollainen puolittain vapaaehtoinen tauko ei olisi onnistunut mitenkään. Ensimmäinen kevyt lenkki tauon jälkeen sujui ongelmitta, mutta seuraavana yönä ja aamuna kantapää oli taas niin kipeä että päätin jo jättää Frankfurtin maratonin väliin. Tein kuitenkin loppuviikosta vielä pari lyhyttä juoksulenkkiä ja enää jalka ei kipeytynytkään. Jos sotain löytyisi edes vähän motivaatiota ja jos kantapää/akilles kestää niin ehkä sinne Frankfurtiin voisi yrittää vielä harjoitella. Kisaan olisi nyt pari kuukautta aikaa, joten lähiviikkoina pitäisi harjoittelun alkaa olla kovimmillaan. Vielä joutuu kuitenkin totuttamaan jalkoja takaisin juoksuun, kun noista kevyistäkin hölkkäilyistä tuli pohkeet kipeiksi.

2 kommenttia:

  1. Äläs nyt vielä heitä kirvestä kaivoon. Tietenkin vaikuttaa pahalta jos ei saa tärkeimpinä viikkoina ladottua kilometrejä koneeseen. Ihmeen sitkeessä sulla tuntuu tämä vaiva olevan.

    VastaaPoista
  2. Johtuukohan ikääntymisestä kun vammojen kestokin tuntuu pidentyvän. Menihän tuossa vuosi vammoitta, mutta viime vuoden kevättalvella/keväällä oli parikin pidempiaikaista vammaa joiden takia harjoittelu kärsi. Sitä ennen ei ollut koskaan vammaa mikä olisi aiheuttanut muutamaa päivää pidemmän juoksutauon, vaikka plantaarifaskiitti kestikin puolitoista vuotta.

    VastaaPoista