sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Viikko 37


Ma: 6km
Ti: a:16km kiihtyvä (4.05->3.50/km) yht 20km, i:15km
Ke: i:9km + kevyt kuntopiiri
To: a:13km, i:13km
Pe: 8km kevyt
La: p:Sisuhölkkä 6km 22.14 (3.39/km) yht 13km, i:6km pal
Su: 26km, lopussa 3km 3.50/km
--
Yht: 129km
Taas kerran piti kiihtyvä lenkki jättää kesken. 4min/km tuntui vielä leppoisalta, mutta vauhdin lisäyksen yritys ei aiheuttanut juuri muuta kuin hengästymistä. Vaikka lopussa vauhti oli n. 10sek/km tavoitetta hitaampaa, joutui juoksemaan suunnilleen täysiä. Seuraavana yönä oli taas kurkku kipeä, joten ehkä pöpö ei ollut vielä kokonaan hävinnyt ja selittäisi viime- ja tämän alkuviikon heikot esitykset? Tuon perään tuli sitten kova nuha ja perjantaina oli sen verran tukkoinen olo että oli parempi huilailla.

Lauantai-aamuna oli niin tukkoinen olo, että ajattelin jo jättää Sysmän Sisuhölkän väliin, mutta lopulta päätin lähteä hölkkäilemään kevyesti lyhyemmän 7km matkan (joka osoittautui todellisuudessa kuudeksi kilometriksi). Ei mennyt kuin puolisen kilometriä kun ajatus korkeintaan reipasvauhtisesta lenkistä unohtui ja 4min/km-alkuvauhtia piti kiihdyttää. Koko matkan etenimme rinnakkain itseäni hiukan vanhemman miehen kanssa. Olin sen verran mukavuudenhaluinen että ajattelin hoitaa homman vasta lyhyessä loppukirissä. Noin 500m ennen maalia aloin kiristämään vauhtia ja 200m ennen maalia oli jo kaikki pelissä, mutta kaveri vaan tuli kokoajan rinnalla ja meni lopulta ohi niin etten pystynyt enää vastaamaan. Maalissa selvisi että kyseessä oli entinen maaottelujuoksija Mika Savolainen, joka on juossut aikoinaan mm. samana vuonna 400m 50 sekuntiin ja maratonin 2.23. Edelleen, pitkän 12 vuoden tauon jälkeenkin, 800m kulkee kahteen minuuttiin. Eli tuli arvioitua vastustajan kirikyky hieman väärin. Kuitenkin kova nuha ja reitin raskaus (suurimmaksi osaksi pehmeää metsätietä) huomioiden pitäisin tuota kohtuullisena juoksuna.

Sunnuntai oli sitten taas normaalimpi päivä. Pitkähkön lenkin loppupuolella 3.50-vauhtikin tuntui ihan liian kovalta maratonvauhdiksi, eikä sitä kauaa jaksanutkaan.
Nyt alkaisi sitten keventely maratonille, mutta ainakaan vielä ei ole minkäänlaista maratonfiilistä. Itse asiassa maratonin juokseminen ei tässä vaiheessa voisi juuri vähempää kiinnostaa, mutta kai sinne Berliiniin on mentävä tutustumaan reittiin ja järjestelyihin mahdollisia tulevia vuosia varten siltä varalta että harrastus vielä jatkuu. Tällä viikolla tosin järjestäjät ilmoittivat että jatkossa mukaan pääsee vain arvontojen kautta, joten tuleviksi syysmaratoneiksi joutunee katselemaan muitakin vaihtoehtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti