sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Viikko 3

Ma: a:7km, i:14km vuoristossa
Ti: a:60' VL (2' n.3.40/km / 2' n.4.20/km, k.a. 3.56/km) yht 23km, i:8km pal
Ke: a:9km, i:6km
To: a:21km, lopussa 1km 3.15, i:5km pal
Pe: a:9km, i:6km
La: 35km, lopussa 7km 3.55/km
Su: kuntopiiri + 5km kevyt
--
Yht: 148km

Sain viime viikosta palautetta että tarkoitushan oli treenata eikä vaan löhöillä rannalla. Yritin vähän tehdä parannusta, mutta ehkä laatu korvaa määrän.

Maanantain iltalenkki suuntautui vuoristoon ja ekat kolme varttia oli ylämäkeä railakasta 7min/km-vauhtia.

Tiistain vauhtileikittelyssä kovat kaksiminuuttiset eivät kulkeneet ihan suunniteltua vauhtia, mutta kevyet osuudet menivät aiottua reippaammin. Kun keskinopeus oli hieman kaavailemaani 4.00:aa parempi, harjoitus lienee silti jollain lailla onnistunut.
Kaikki reippaat harjoitukset tein Maspalomasin jalkapallokenttien vieressä olevan puiston reilun kilometrin mittaisella hiekkatiellä.
Lauantain pitkän lopussa ajattelin juosta kympin "maratonvauhdilla" 3.55/km (vauhtia on tarkoitus pikkuhiljaa kasvattaa kevättä kohti) ja muutama ensimmäinen kilsa menikin helposti, mutta sitten alkoi olemaan sen verran tahmeaa menoa että leikki piti jättää kesken.
Pitkillä lenkeillä juoksin Faron majakan ja San Agustinin välisen 8km rannan heti aamun sarastaessa.
Lauantai-iltana koitti paluu tasan 40 astetta kylmempään ilmastoon ja sunnuntaina vuorossa olikin vain kevyt totuttautuminen jäätävään kylmyyteen hieman ylipukeutuneena, vastaavasti kuin Kanarialla paikalliset juoksijat olivat varustautuneet talviaamun 18 asteen kylmyyteen hupparilla ja kaulasta silmien alle ulottuvalla puhvilla - jotkut myös pipolla ja hanskoilla.

2 kommenttia:

  1. Hienon näköisiä lenkkimaastoja. Kyllä tuolla on kelvannut laapottaa. Tervetuloa vaan takaisin tänne pakkaseen ;)

    VastaaPoista
  2. ”Kiitos”. Maisemat menettelee, mutta ainakaan tuolta saaren eteläosasta ei oikein hiekkateitä löydy muuta kuin menemällä vuoristoon jolloin tulee aika reippaasti mäkeä. Ja jalkakäytävistä suurin osa on kivilaattaa mikä on jaloille asfalttiakin pahempi alusta. Onnistuin kuitenkin välttämään laatat aika hyvin mm. juoksemalla ajoradan reunaa asfaltilla ja välillä noiden kuvien maastoissa. Kyllä tuo nyt kuitenkin Suomen talvisään voittaa.

    VastaaPoista