sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Viikko 7


Ma: -
Ti: matolla 10km TV-kova (eka vitonen 3.25, toka 3.20/km) yht 14km
Ke: 7km + kuntopiiri
To: 10km
Pe: hallissa 75'/19,4k kiihtyvä (30' 4.00 -> 25' 3.50 -> 20' 3.40/km) yht 24km
La: 7km pal
Su: 27km, lopussa 4km n.3.49/km
--
Yht: 89km
 

Matolla juoksu kulki jälleen yhtä hyvin kuin viime aikoina on ollut tapana (pääsispä joskus tiellä tuollaisia vauhteja). Hallissa sen sijaan oli vaikeampaa vaikka alla oli kevyt viikko ja kiihtyvän viimeinen vitonen teki tosi tiukkaa. Paria viikkoa aiemmin juostiin kuitenkin pidempi harjoitus reilusti kovemmalla keskivauhdilla ja helpommalla tunteella. Sunnuntain pitkähkön lopussa vauhti oli ihan ok, mutta tunne oli lähempänä kympin kuin maratonin kisavauhtia (asfaltin päällä oli sentti lunta, mutta pito silti hyvä).
 
Nyt on kolme viikkoa aikaa Haagin puolimaratonille. Alun perin ajattelin juosta viimeisten kolmen viikon tehoharjoitukset puolimaratonia palvelevilla vauhdeilla. Kun nyt kovempia harjoituksia on kuitenkin tullut ihan mukavasti, niin pidän sittenkin myös maratonharjoitukset mukana. Haagin ja Lontoon välillä ehtii tekemään vain kaksi kovaa viikkoa, joten on parempi jatkaa maratonharjoituksia. Syksyn maratoniksi on nyt valittu Frankfurt.

2 kommenttia:

  1. Mihin Chicagon projekti katosi? Oisko mukaan pääsy ollu liian hankalaa / tieto mennyt liian myöhään, vai miksi vaihdoit Frankfurtiin?

    Minäkin pysyttelen tulvilla viikoilla vielä tukevasti mattojuoksijoiden kerhossa. Oon tullu siihen tulokseen, että tämän polven kannalta on parempi tehdä reippaammat lenkit matolla.

    VastaaPoista
  2. Olisi liian iso ja kallis riski lähteä turistimatkalle Chicagoon. Jos nyt saisi ensi kesän juostua suunnilleen normaalisti, niin voisi ensi vuonna mennä Chicagoon (jos ei pääse Berliiniin…).

    Matto on varmasti kuntoutuksenkin kannalta parempi alusta kuin hiekoitussepelin liukastama asfaltti. Mun pitäisi saada tällä viikolla uusi moottori omaan mattooni, mutta ajattelin kuitenkin alkaa juoksemaan enemmän ulkona jos tiet pysyvät sulina.

    VastaaPoista