sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Viikko 42



Ma: a:pyöräily 30’, i:13km
Ti: a:13km, i:pyöräily 30’
Ke: a:13km, i:13km VL kaikki ylämäet kovaa
To: a:6km, i:kuntopiiri + 8km pal
Pe: -
La: 5km + Viikin Vitonen 19.25 + 4km, yht 14km
Su: 8km
--
Yht: 88km

Pikkuhiljaa aloitellaan uutta harjoitusjaksoa ja aluksi painopiste on voimaharjoittelussa. Otin kuntopiiriin mukaan vähän painoja ja mäkeäkin olisi tarkoitus juosta. Nyt tuli kuitenkin taas pientä köhää ja piti huilailla. Koska kurkku ei kuitenkaan ollut kipeä, päätin käydä lauantaina tutustumassa Viikin Vitoseen. Tuo olikin mukava juoksutapahtuma maalaismaisemissa keskellä Helsinkiä ja tarkoitus oli tehdä ensimmäinen kovavauhtinen harjoitus maratonin jälkeen. Alussa arvelin että oltaisiin menty lähemmäs 3.20-vauhtia, mutta eka kilsa vei aikaa 3.31. Sen jälkeen olinkin niin läkähdyksissä että vaikka vauhti hidastui kokoajan, niin puuskutus ei vaan vähentynyt. Lisäksi tuli varsin kova pistos. Vika kilsa vei aikaa peräti 4.15 ja keskinopeus jäi maratonvauhtiakin hitaammaksi. En tiedä miten paljon pienillä yskän oireilla oli vaikutusta asiaan, mutta kyllähän tuo tuntui taas samalta mitä kesän juoksut pahimmillaan. Tietääkö kukaan kestävyysurheilijoiden astmaan erikoistunutta urheilulääkäriä pk-seudulta?

4 kommenttia:

  1. Viikin viitonen on mahtava kisa!! Ja oli mukava tavatakin välillä :)

    Toivottavasti oikea lääkäri löytyy ja vaivat alkaa pikkuhiljaa selviämään!! Tsempit lihaskuntokuurille :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset vaan vinkistä ja verkkaseurasta. Itse "kisassahan" en sinulle montaa sekuntia seuraa pystynytkään pitämään.

    VastaaPoista
  3. Moikka! Mun astmalääkäri on Heikki Tikkanen Helsingin urheilulääkäriasemalta. On ollut mielestäni hyvä, tosin melko kiireinen heppu. Toivottavasti löytyy oikeat tropit ja popit! (:

    VastaaPoista
  4. Kiitos Paula vinkistä! Tuo Tikkanen ei vaan ollut varattavissa Helsingin Urheilulääkäriasemalta, mutta varasin ajan samasta paikasta toiselle lääkärille.

    VastaaPoista